Gouden Kabouter Awards 2006

Partyscene Redactie | 10 maart 2006
headlines

Jack ouwe gek Underdekoffer samen met Rocco techno-a-gogo Veenboer

Het begon allemaal 11 jaar geleden, tijdens een VIP Club avond in Paradiso. In die tijd leek het alsof elk muziektijdschrift een eigen prijsuitreiking organiseerde en de redactie van DJ Fanclub magazine - toen een underground fotogekopieerd fanzine (een soort persiflage op de Prive of Story voor de clubscene) besloot dat ze ook mee moest doen in die trend: wat is er immers een betere parodie op de Gouden Beer/Kalf/Uil/Loeki awards dan de ultieme tegenoverstelling van de prestigieuze gouden man van de Oscars; een kleine goud gespoten tuinkabouter!

Afijn, de eerste Gouden Kabouters waren uitgereikt tijdens een roemoerige pauze van een drukke clubavond in Paradiso. Niemand zat te wachten op een officiële prijsuitreiking en toen DJ Angelo de eerste award voor Favoriete DJ kwam ophalen was er meer boegeroep dan applaus in de zaal – iedereen wilde gewoon doordansen. Een belangrijke les werd geleerd en in 1995 was de eerste editie van de Gouden Kabouter Awards als zelfstandig evenement.

Van de rommelige en onprofessionele lowbudget productie en de goud gespoten tuinkabouters op houten blokjes als prijzen (waarvan bijna geen een het einde van avond overleeft) is er veel veranderd; in de eerste 5 jaar was Richard Cameron (Arling & Cameron), bekend om zijn droge en vlijmscherpe humor, Master of Ceremonie - nu is de vaste presentator MC ‘Big in België’ Buttslammer. De Kabouters zijn nu zware beelden op marmeren blokken. Ze gaan niet zo makkelijk kapot, maar worden wel regelmatig gejat op de avond zelf. In 2000 hadden de slachtoffers van een gestolen kabouter zelfs een advertentie in de Telegraaf gezet met een beloning van 25.000 guldens voor informatie over hun vermiste gouden vriendje.

The Golden GnomeOndanks het tienjarig jubileum is de kenmerkende sfeer nog steeds aanwezig, en dat is juist een deel van de charme van de Gouden Kabouter Awards van tegenwoordig: niemand weet precies wat er gaat gebeuren. Soms lijkt het alsof de organisatie zelf verbaasd staat te kijken naar wat er op het podium ontrafelt. In 2004 stuurde Underworld een persoonlijke videoboodschap als dank voor hun prijs voor Beste Live Act en vorig jaar kwamen de Beste Internationale DJ’s, de Audio Bullys, optreden als verrassing.

Dit jaar is het tienjarig Jubileum van de Gouden Kabouter Awards en, volgens de organisatie, de allerlaatste editie. “Stop while it’s hot!” is het motto, dus valt er een spectaculaire sluiting van dit even beroemde als beruchte evenement te verwachten. Het programma blijft voor de helft geheim (of misschien nog onbekend?), maar het vaste DJ Fanclub team zijn zeker van de partij: muziek: DJ Jack ‘ouwe gek’ Undercover, presentatie: MC Buttslammer, visuals: Vision Impossible, rode-loper interviews: Dooske & Pieter, en rondlopende entertainment van Boulderdash en Luid & Duidelijk.

Stemmen kan vanaf 16 maart op www.djfanclub.nl.

  • Maandag 3 april
  • Paradiso Amsterdam
  • Zaal open: 21.00-04.00 uur
  • Aanvang: 21.30 uur stipt!
  • Entree 12,50 (incl. lidm.)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws