Carl Cox & Friends line up bekend

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De line-up laat een spectaculair aantal namen zien, waarmee Carl in het verleden nauw heeft samengewerkt en opgetreden. De programmering toont ook enkele verrassende artiesten die al enige tijd hoog op de verlanglijst staan van de dj/ producer.

In een eerder stadium heeft de technoreus uit Engeland al te kennen gegeven dat het zwaartepunt van de derde Carl Cox & Friends meer op de muziek en techno in de breedste zin van het woord zal komen liggen. Vet funkende techno en tech-house blijven Cox handelsmerk, maar de gastheer merkt op dat zijn draaistijl sinds de vorige aflevering aan veranderingen onderhevig is geweest. De techno is volop in beweging en er komt de laatste tijd ongelooflijk veel goede muziek uit. De latin-variant belandt tegenwoordig bijvoorbeeld iets minder vaak op mijn draaitafels, en ik draai meer songgerichte tracks of nummers met lagere tempos en dikke baslijnen. Ik sta dan ook te popelen om samen met mijn muzikale vrienden dat verfrissende en vernieuwde geluid op 8 april aan het publiek te laten horen.



De vriendschap met de uit Zuid-Londen afkomstige Trevor Rockcliffe gaat al ruim een decennium terug. De veteraan is in een grijs verleden de eerste signing voor Carls Ultimate DJ Agency en wordt in 1998 samen met Cox resident in de Londense club Ultimate Base. Als producer levert Trevor o.a. de veelgezochte release Definition Of Love aan voor Carls label In-Tec. Ook met de Napolitaan Marco Carola deelt de grootmeester een onvoorwaardelijke liefde voor in baggervette funk gedrenkte techno. Dat de Italiaanse dj/producer zich op zijn label Do.Mi.No recentelijk bezig houdt met minimal past helemaal in de visie van Carl ten aanzien van Carl Cox & Friends. In de persoon van Darren Emerson (ex-Underworld) heeft Cox een volgend zwaargewicht aan de line-up toegevoegd en de mede-eigenaar van het Underwater label deinst er net als de ringmaster zelf niet voor terug veelvuldig te flirten met house tijdens zijn sets. Omdat Cox en Emerson ontelbare malen op dezelfde feesten hebben gestaan, kan het tweetal op muzikaal gebied lezen en schrijven met elkaar.

De Sloveense top-dj Valentino Kanzyani mocht vorig jaar zijn handtekening zetten onder het ijzersterke mixalbum Intecnique voor het In-Tec label. De three decks wizard maakt enkele jaren geleden faam met een remix van Carl Cox klassieker Give Me Your Love. Bij het noemen van de naam Alloy Mental roept iedereen natuurlijk in koor Alloy Mental, die scheurende megahit die vorig jaar insloeg als een fragmentatiebom. Het live-trio onder creatieve leiding van Phil Kieran staat garant voor een explosief en opruiend mengsel van techno, electro, rock en punk en wordt wereldwijd geroemd voor zijn dampende optredens. Het halverwege 2005 verschenen Love On My Mind van Freemasons - met zangeres Amanda Wilson achter de microfoon is uitgeroeid tot een dansvloerkraker van formaat. De twee producers Russell Small en James Wiltshire achter dit popgerichte dancecollectief hebben ruimschoots hun sporen verdiend en meerdere hits achter hun staan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws