Pier Bucci is the new Gucci

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Bucci is een van de leden van de befaamde Chileens-Duitse connectie, waarvan ook Luciano en Ricardo Villalobos deel uitmaken. Bucci staat net als zij bekend om zijn elegante mix van Chileens ritmes en melodien gecombineerd met de typisch Duitse minimal techno.

Het is zon zeven jaar terug dat Pier begon te produceren bij het Chileense label Ruta 5. Vele samenwerkingen volgden, varirend van de release van de Bucci EP in samenwerking met zijn broer Andres tot de samenwerking met Argenis Brito en Luciano voor projecten als Mambotur en vooral de opvallend fris klinkende langspeler Monne Automne.

De nu in Berlijn woonachtige Pier co-produceerde ook Lucien-N-Lucianos album Blind Behaviour, dat vorig jaar uitkwam op het Peacefrog label.


Pier Bucci...

Zijn onlangs verschenen album Familia uitgekomen op het Crosstown Rebels label van Damian Lazarus markeert zijn eerste project als solo-artiest en ontving wereldwijd lovende kritieken. Hij plaatst middels de gelaagde sound van dit album een nieuw ijkpunt in de minimale muziek n weet ondertussen ook nog eens de concurrentie te degraderen tot amateurs iets wat zijn landgenoot Villalobos hem ooit voordeed met Alcachofa.

Residents Richard Parker en Radar draaien keer op keer op hoog niveau tijdens de is the new avonden in 11. Altijd op zoek naar vernieuwing van hun geluid, weten zij ook steeds artiesten te strikken die pioniers zijn in de electronische wereld en hen hierin te ondersteunen.

Zaterdag_4 maart
Pier Bucci is the new Gucci
Live: Pier Bucci ((Crosstown Rebels/Lo-Fi Stereo, Chili)
DJs Richard Parker, Radar | VJs News |
Entre 10 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99
www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws