Interview: Bart Skils

Partyscene Redactie | 17 februari 2006
headlines

Voltt

Tekst: Frank Böhm 

PS: Waar kom je oorspronkelijk vandaan?

Ik ben geboren bij Tilburg maar ben opgegroeid in Nijmegen en Arnhem voordat ik naar Amsterdam verhuisde.

PS: Waar ging je vroeger altijd uit toen je net naar Amsterdam was verhuisd?

Ik ging naar feesten als For Acid Eyes Only, Something for Your Mind, House of Unity en de Silo/Vrieshuis parties. Verder heb ik veel rondhangen in clubs als de Roxy, Luxor, Waakzaamheid en de Mazzo.

PS: Hoe was het in die tijd? Je gaf toen samen met Alexander Koning (illegale) feesten?

Die tijd was vooral erg leuk. Ik kende Sander van het uitgaanscircuit en we draaiden af en toe samen. We hebben toen samen een aantal illegale feesten gegeven in en rond het havengebied van Amsterdam. Daarna hebben we samen nog een aantal avonden op de zondag in de Mazzo georganiseerd met o.a. Ben Sims en Billy Nasty.

VolttPS: Terug naar het heden. Was 2005 voor jou een geslaagd jaar?

2005 was zeker een mooi jaar. Onze avonden hebben een leuk open minded publiek dat graag vernieuwende muziek en artiesten hoort. Verder zijn mijn releases goed opgepikt en worden de tracks veel gedraaid. Ondertussen is 2006 alweer begonnen en zijn er al een hoop nieuwe plannen gemaakt. Vooruit kijken en rustig verder gaan.

PS: Over vooruitkijken gesproken: wanneer denk je dat de minimal ‘hype’ over is?

Als iets meer media aandacht krijgt is het al snel een hype. Is zie minimale techno nog steeds als onderdeel van een gehele techno scene. De hele ontwikkeling van minimale techno is een reactie geweest op de alsmaar harder wordende techno van eind jaren ’90. Techno was op een gegeven moment alleen nog maar hard en de opkomst van de rustigere en meer experimentele variant is daar een reactie op geweest. De komende tijd zal het qua stijl weer langzaam naar elkaar toe groeien, deze golvende beweging hoort bij de ontwikkeling van techno.

Bart SkilsPS: Wat vind je van de huidige techno scene in Nederland?

De Nederlandse techno scene is erg gezond op het moment. Het publiek staat open voor nieuw talent en vernieuwende muziek en de after cultuur is weer volop aanwezig. Organisaties met hart voor muziek lopen goed en de commerciële organisaties hebben het zwaar. Het publiek kiest weer duidelijk voor kwaliteit en dat merk je.

PS: Waarom heb je eigenlijk besloten Mojo als boekingskantoor te kiezen?

Een goede vriend van me, Daan Spoek, doet al tijden mijn boekingen. Twee jaar geleden is hij ook boeker bij Mojo geworden en was het niet meer dan logisch om dit samen te voegen. Verder is Mojo een goede en loyale partner om mee samen te werken en voelt het allemaal prima aan. De samenwerking verloopt vooralsnog erg prettig.

PS: Kunnen we nog nieuwe releases van je verwachten dit jaar?

In maart komt er een nieuwe 100% Pure uit die nu al veel goede feedback heeft gekregen via de promo mailout. Verder heb ik net een nieuwe EP voor het Londense label King of the Snakes afgerond die ergens deze zomer zal uitkomen.

VolttPS: Is je doel om uiteindelijk ook in het buitenland door te breken?

Doorbreken in het buitenland is geen specifiek doel voor me. Alles komt op zijn tijd. Ik ben vooral druk bezig met het maken van muziek, het organiseren van feesten en natuurlijk DJ-en wat m’n lust en mijn leven is. Daar hou ik mezelf mee bezig en hoever me dat zal brengen zien we wel.

PS: Tot slot: als je, ongeacht de realiseerbaarheid ervan, een feest zou mogen geven, hoe zou dat eruit gaan zien?

Haha… Ik denk niet echt na over dit soort vragen. Ik ben erg tevreden met de avonden en line ups die we organiseren. Van mij hoeft het niet zo bigger, better, best. Ik hou van gezellige broeierige sfeervolle clubs en de cultuur die daaromheen hangt en daar voel ik me thuis.

Over broeierige feestjes gesproken: Bart draait morgen (18 februari 2006) op zijn eigen feest Voltt in Paradiso, met o.a. de beruchte Chilenen Dandy Jack en Ricardo Villalobos. Als je nog wilt komen, er zijn vana 22.30 nog 150 tickets aan de deur te verkrijgen. Meer info vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws