Fuse-In Kevin

Partyscene Redactie | 16 februari 2006
headlines

ksHet Fuse-In Detroit festival vindt in principe ieder jaar plaats in Detroit en de laatste twee jaar was er zelfs een speciaal Nederlands podium. Het festival was altijd gratis, maar vorig jaar werd voor het eerst entree gevraagd.

Tekst: Jesse Voorn

Techno-pionier Kevin Saunderson is verantwoordelijk voor het festival, maar heeft nu toch echt zijn buik vol van de tegenwerkingen van de gemeente Detroit. Die weigert namelijk om vooral financieel bij te springen. “Vorig jaar hebben ze me gesmeekt om het festival te organiseren,” vertelt Kevin Saunderson. Hij is net van start gegaan met zijn Elevator-tour, om twintig jaar Kevin Saunderson te vieren en heeft Amsterdam drie maanden als standplaats gekozen.

“We hebben er toen over gepraat en ik vertelde ze dat er slechts één manier was om het te doen en dat was door entree te heffen. Tien dagen voor het festival hebben ze daarmee ingestemd en daarom moesten we echt alle op het laatste moment doen. Dat is niet goed. Veel dj’s hebben ons een gunst verleend, door hele lage fee’s te rekenen en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Uiteindelijk was het voor 75% vol en was het een goed festival, maar we hebben toch nog veel geld verloren. De stad wil nu 80.000 dollar van ons hebben, maar ik ga ze echt niet betalen. Zij hebben me gesmeekt het opnieuw te organiseren en ze zouden één dollar per bezoeker krijgen. Maar nu we zoveel verloren hebben kan dat niet.”

En dat scenario ziet Kevin niet nog een keer zitten. Hij heeft echt een jaar de tijd nodig om het te organiseren en de promotie te doen. Om een goed festival neer te zetten vindt hij dat er dit jaar geen festival moet komen. Kevin: “Dat is mijn filosofie. De enige manier waarop ik dit nog kan doen is door fusehet een jaar niet te organiseren. Maar dan zal de stad wel zeggen fuck off, we laten het wel door iemand anders organiseren. Maar dan zullen de problemen hetzelfde blijven.” Zelf gaat de dj het dit jaar hoogst waarschijnlijk dus niet doen. “Ik denk het niet nee. Ik weet sinds twee weken dat de stad het wel weer wil doen, maar ik zie het niet gebeuren, het is nu al te laat. Het kan wel, maar dan moet Detroit met 300.000 dollar over de brug komen en dat zal echt niet gebeuren. De stad heeft zelf zo hard geld nodig, dat ze het grotere verband niet zien. Daar komt ook nog bij dat alle ambtenaren niet met elkaar over weg kunnen en ik zit daar dan tussen in. Zoals het er nu dus uitziet is het niet erg waarschijnlijk dat ik het festival dit jaar ga organiseren. Pas als Detroit echt toezegd het festival een succes te willen maken en voldoende financiële steun geeft, dan zie ik nog een toekomst voor Fuse-In.”  Het festival vindt altijd eind mei plaats.

Kijk voor meer info op www.fuse-indetroit.com. Binnenkort verschijnt het hele interview dat Partyscene met Kevin Saunderson had.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws