Grammy’s: En de winnaar is…

Partyscene Redactie | 9 februari 2006
headlines

chem brosDe Grammy Awards zijn de belangrijkste prijzen voor de Amerikaanse muziekindustrie, die dit jaar voor de 48e keer werden uitgereikt. En de Grammy gaat naar…

The Chemical Brothers wonnen gisteren twee prijzen en was daarmee binnen de categorie dance de grote winnaar. De groep ging naar huis met awards voor Best Electronic/Dance Album voor hun laatste album Push The Button en voor Best Dance Recording, voor hun hit Galvanize, waarop ook rapper Q-Tip te horen is en dat afkomstig is van het eerder genoemde album. De chemische broers lieten daarmee in de eerste categorie artiesten als Daft Punk (genomineerd met het laatste album Human After All), Fatboy Slim (genomineerd met Palookaville), Kraftwerk (genomineerd met Minimum-Maximum) en LCD Soundsystem (genomineerd met het album LCD Soundsystem) achter zich. In de categorie Best Dance Recording  haalden Deep Dish (met Say Hello), opnieuw Fatboy Slim (met Wonderful Night), LCD Soundsystem (met Daft Punk Is Playing At My House), Kylie Minogue (met I Believe In You) en New Order (met Guilt Is A Useless Emotion) het niet.

De beste remix werd dit jaar gemaakt door housegoeroe Louie Vega, die een award kreeg voor zijn remix van Superfly van soullegende Curtis Mayfield.    

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws