Nachtwacht treedt af

Partyscene Redactie | 7 februari 2006
headlines

De Nachtwacht vindt dat het tijd wordt voor nieuw bloed en een frisse wind. Na drie jaar tijd vindt het collectief, dat bestaat uit Lex Breet, eigenaar van 11, Puck Verdoes, Inez de Jong, Dick Koopman, Maz Westen, programmeur bij Paradiso, dj Joost van Bellen, Anne Hemker, nachtwachtKim Tuin van boekingskantoor Barkers en Felix van der Eerden, dat het genoeg gelobbyd heeft.

De Nachtwacht was de eerste Nachtburgemeester van Amsterdam. Ervaringen met de functie waren er nog niet, dus de acht konden met een wit blad beginnen. Allemaal hadden ze de nodige ervaringen in het nachtleven en brachten ze de nodige kennis met zich mee. Het eerste half jaar werd er met name gepraat met bestuurders, politici en organisatoren van feesten en evenementen. Iedere donderdagavond werd er een discussieavond georganiseerd op de zolder bij restaurant Inez IPSC, waarbij actuele onderwerpen als darkrooms, paaldansen de herinvoering van de Koninginnenacht, de Gay Pride en de openingstijden van de horeca en musea ter sprake kwamen. De Nachtwacht trok zijn eigen conclusies uit de gesprekken met deelraden, de gemeenteraad en verschillende werkgroepen en presenteerde op 29 oktober 2003 de Nachtnota, waarin nieuwe inzichten en opbouwende kritiek werden gegeven.

De Nachtwacht heeft enorm veel gelobbyd bij de gemeente Amsterdam, om het nachtleven een nieuwe impuls te geven. Dat werd door veel instanties namelijk als een noodzakelijk kwaad gezien en de Nachtwacht heeft daarin een mentaliteitsverandering teweeg gebracht. Politiek en organisatoren staan niet meer lijnrecht tegenover elkaar. Ook is er de afgelopen jaren de basis gelegd voor een nieuw en bruisend nachtleven en de nieuwe nachtburgemeester moet daar nu verder op doorgaan.

De volgende mensen hebben zich kandidaat gesteld:

Aardvarck (DJ), Chiel van Zelst (Chiellerie - Hangplek voor Kunstenaars), Dennis Luts (cafe eigenaar, ex-Dance Valley), Fabiola (levende kunstwerk), J.J. Simons (nachtbraker), Jack Undercover & Zubrowka (Twin Peaks team), Koksal Cebi, Maarten de Zwart (horca ondernemer & ex- raadslid), Maik ter Veer (Robodock), Oebele Kooistra (directeur Art Launch) en T-Roy.

Wie denkt dat de Nachtwacht van het toneel verdwijnt zit er naast. Het collectief blijft bestaan als een stichting en als gaan dienen als adviesorgaan voor de emancipatie van de nacht. De ervaringen van de acht zullen worden gedeeld met anderen, zodat Amsterdam er uiteindelijk alleen maar beter uit komt. Ook wil de Nachtwacht de nieuwe Nachtburgemeester helpen met advies en met het leggen van contacten.

  • Nachtburgemeester Verkiezingen
  • Maandag 20 februari
  • Paradiso, Amsterdam
  • Zaal open: 20.00 – 04.00 uur
  • Aanvang: 20.30 uur
  • Uitslag: 00.00 uur

Daarna overwinnings-/afscheidsfeest met o.a. The Discotwins, Mr Wix & Lyrical Tie, Wannabe a Star & Miss B-Have.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws