And the new bang is coming!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De twee Schotten zijn de headliners van de nieuwste editie van d Amsterdamse clubsensatie van dit moment. Deze keer wordt er door organisator Chemistry samengewerkt met Full Spectrum met als resultaat een bomvolle line-up bestaande uit Le Clic (live), Marcello, Bonner, Adriaan Veldhuizen, Sandrien en talent van het jaar Nuno dos Santos.

We hebben bewezen een welkome aanwinst te zijn voor het Amsterdamse uitgaansleven, zegt Arjan Jager van Chemistry en de grote man achter BOLD hier over. Het is overduidelijk dat er vraag is naar een feest met progressieve muziek waar je ook echt leuk op stap kan gaan. Wat de avond voor mij interessant maakt is dat we talent uit de underground naast grote namen neerzetten. Deze keer hebben we bijvoorbeeld Le Clic naast Slam staan in de hoofdzaal. Die voeding van onderaf is wat het mooi maakt. Daarnaast is er een klik met de mensen met eigenlijk iedereen met wie we samenwerken. Die warme band, dat zie je terug op de avond.

Kort geleden kwam Slam nog met hun nieuwe mix album Nightdriving. Het duo dat Daft Punk via hun label Soma nog hun big break verschafte maakte op dit schijfje duidelijk een switch van de electro-house en techno waar ze bekend mee zijn geworden naar een meer minimal klinkend geluid. En niet onverdienstelijk. Tijdens BOLD draaien ze niet alleen op de decks draaien, maar zal Ableton (red. laptop sequencer) ingezet worden om een unieke eigen twist aan de tracks en hun set te geven.

Naast het optreden van Slam is er een live gig van electro click housers Le Clic. Een trio, en wat voor een. De gasten van Le Clic mogen wel d verrassing van de Amsterdamse underground genoemd worden. Hun optreden op Noorderslag werd nog bejubeld door 3voor12:

De beats zijn hard als mokerslagen, de bassen vet als Hema worsten. Twee van de drie leden van Le Clic werken als geluidsman en dat is te horen ook. Elk frequentiegebied in het geluidsspectrum lijkt te worden benut. Maar niet alleen klinkt de band goed; de loopjes, de lijntjes en de patroontjes werken ook prima en komen aan. Langzaam opbouwen, beetje bij beetje extremer, Le Clic kent de mores van de dance. De band is funky en strak.


Dj Marcello, oprichter van Chemistry en ook een van de stuwende krachten achter BOLD, zal deze keer ook een set in de hoofdzaal neerzetten. Bij alle voorgaande edities nam hij telkens de kleine zaal voor zijn rekening met een 5-uurs marathon set. Dit deed hij op de manier waarmee hij zijn faam heeft verworven: Op gevoel compromisloos mixen, tracks maximaal uitdiepen en zo het publiek zijn sound overweldigend opleggen. Bij BOLD is Marcello als een vis in het water en hoor je niets minder dan het beste van wat de man te bieden heeft. Maak je dus klaar voor muziekles van deze oude meester.

BOLD is echt een van d beste avonden van Amsterdam, en dat meen ik oprecht, zegt Adriaan Veldhuizen, organisator/dj van Full Spectrum, dat deze keer de kleine zaal host, over de samenwerking. Het is een progressieve avond die echt afwisselend is. De ene keer meer minimal, de andere keer meer electro. Qua stijl past het ook goed bij de dingen die wij zelf doen. De feestjes van FS kenmerken zich door vernieuwing, diepgang en verbreding van de muzikale horizon. In een jaar tijd heeft FS zich bewezen als een betrouwbare aanbieder van frisse electronische muziek met vaste clubavonden in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Haarlem. Met regelmaat worden de avonden van FS live op 3FM uitgezonden. Bij BOLD wordt FS vertegenwoordigd door haar residents Nuno Dos Santos en Sandrien en door organisatoren Bonner en Adriaan Veldhuizen.

Nuno dos Santos sloot 2005 uiterst succesvol af met optredens op 8 festivals waaronder Dancevalley, FFWD en 5 Days Off. Verder ontving Nuno in 2005 de Release Dance (voorheen Dutch dj) Award voor ht talent van 2005 en nam hiermee het stokje over van Joris Voorn die de award de twee voorgaande jaren won.

Sandrien is geen onbekende voor Panama, James Holden heeft haar persoonlijk gevraagd als resident voor de Border Community labelnights die enkele keren in Panama plaatsvonden. Daarnaast was Sandrien verantwoordelijke voor het afsluiten van de electro en minimal stage op de laatste editie van Innercity.



Zaterdag 4 maart
BOLD @ Panama
Line-up: Slam (Soma rec.), Le Clic (live), Nuno dos Santos, Marcello, Sandrien, Bonner, Adriaan Veldhuizen
Locatie: Panama, Oostelijke Handelskade Amsterdam
Tijd: 23:00 - 04:00
Prijs: 10,- (vvk) 15,- (deur)
Meer info: www.chemistry.nl // www.fullspectrum.nl // www.panama.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws