Rauw in Amsterdam en Utrecht

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na de knalfeest afleveringen van vorige maand met DJsAreNotRockStars gaan we deze keer weer onbekendere internationale artiesten uit de kast trekken en hebben we de vuigste jongedame van Nederlandse bodem weten te boeken. Buiten resident Joost van Bellen en super vj 00Kaap (alleen in Amsterdam) hebben we een top dj uit het verre buitenland en twee super rauwe live acts!

Mogen we aan U voorstellen: DJ Buena Vista uit Barcelona komt naar RAUW! Buena Vista is de grote man achter de wereldberoemde Catalaanse clubs als The Loft, Monde, Lolitas en Razzmatazz. Hij is altijd haantje de voorste als het gaat om het spotten van nieuw talent en weet als geen ander hoe je de beste bands en djs met elkaar kunt combineren zodat er een weergaloos feest los barst. Buena Vista is DE top promoter uit Spanje die onder andere Creamfields Spanje tot grote hoogte wist te brengen en als eerste Babyshambles boekte (ja, die toffe band van Peter Doherty, die weer de carrire van Kate Moss zon prachtige boost gaf!). Buena Vista heeft met al zijn kennis en smaak een gigantische goede muziek verzameling weten op te bouwen en weet die op een super manier aan elkaar te mixen. Tijd voor ons om hem eindelijk eens naar Nederland te halen. Buena Vista bijt beide avonden het spits af, gastheer Joost van Bellen draait de hoofdmoot.
Dan presenteren we U met de grootste ongepaste trots: ELLE BANDITA, Nederlands redding in de hoogtij dagen van de nieuwe tuttigheid. Elle Bandita veegt op niet misverstane wijze haar onderdelen af met het neo-conservatisme en de huichelarij van deze maatschappij.

Ze is wild, vuig en ruig, ze is een podiumbeest van het hoogste niveau: ze rockt, ze fokt, en ze maakt ook nog eens supermuziek. Gewapend met microfoon, ritme box en vlijmscherp gitaarlawaai wist ze laatst al Club Filth in Berlijn plat te spelen, en nu eindelijk staat ze bij ons op Rauw. Ze heeft ook een prima cdtje uit: LOVEJUICE!

Als klap op de vuurpijl staat voor het eerst in Nederland een van de meest legendarische Berlijnse acts op RAUW: COBRA KILLER! Gina V. DOrio en Annika Line Trost zien eruit als 2 vluchtelingen uit Faster Pussycat! Kill! Kill! en verdrinken zich zelf in douches van de beste rode wijn... Ze slaan erop los met hamer en aambeeld en vinden ook nog tijd voor een circus act hier en daar. Hun stage performance is totaal over de top en tegelijkertijd een goed uitgekiende aanval op de geld-geile muziek industrie. Met hun muziek en show hebben ze ook vele vrouwen uit de electro scene het podium op weten te inspireren: het eerste optreden van Peaches bijvoorbeeld was in het voorprogramma van de dames van Cobra Killer. Sonic Youth zei over hen: We have played a couple of shows in Germany with a band called Cobra Killer that completely knocked us out...Its two girls and a sampler, and it was just phenomenal, the most inspiring shows on a lot of different levels, I loved it. Hun muziek wordt in samenwerking met velen gemaakt, onder hen T. Raumschmiere en de Devastations.

En.... hier gaat een goed bewaard geheim aan diggelen: een van de zangeressen is onder de naam Jessica Rabbit de gillende zangeres van Joost van Bellen en Richard Camerons hitmachine Cowgum: I like it Filthy&Raw....Raaaaaaaaaaaaaaaawwwwwww! Raaaaaaaaaaiaiaiaiaiaiaiaiiaaiiiiiaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiwwwwwwwwww!!!!!!!!



RAUW AMSTERDAM
Vrijdag 10 januari
11 Amsterdam
Joost van Bellen
Dj Buena Vista
Elle Bandita (live)
The Cobra Killer (live)
Vj 00Kaap
Entree 15.-
Voorverkoop bij Concerto Utrechtsestraat 52-60, Get Records Utrechtsestraat
105 en Zipper Huidenstraat 7


RAUW UTRECHT
Zaterdag 11 Januari
Tivoli Utrecht
Joost van Bellen
Dj Buena Vista
Elle Bandita (live)
The Cobra Killer (live)
Entree 10.-
Voorverkoop bij Tivoli en Plato Steenweg 13 Utrecht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws