Technonaar

Partyscene Redactie | 31 januari 2006
headlines

kirkDe Effenaar heeft op deze avond speciaal gekozen voor de funky variant van techno. Volgens de zaal wordt er wel veel minimal en de hardere stijl geprogrammeerd, maar schiet de stroming die daar tussen in zit er vaak bij in. De Effenaar heeft dan ook twee funky zwaargewichten geboekt, die de balans weer even recht moeten komen trekken.

Technolegende Kirk DeGiorgio is een belangrijk man in de technoscene. De Brit is al vanaf begin jaren negentig actief als dj en producer en introduceerde met zijn invloedrijke Art label de Detroitse technomeester Carl Craig in Europa. De tracks van DeGiorgio worden steevast gekenmerkt door sterke melodielijnen en funky bassen. Eveneens uit Engeland komt Ian O’Brien, die al veelvuldig samenwerkte met DeGiorgio. In de Effenaar verzorgen ze dan ook samen een dj- en een live set. Want de twee slepen niet alleen graag hun platen mee, maar ook een hoop apparatuur. De Nederlandse techno dj Estroe staat die avond ook achter de draaitafels.

En passant meldt de Effenaar, die onlangs volledig verbouwd is en pas dit najaar weer open ging, dat het tevreden is over het eerste kwartaal. Er waren bij de opening wel de nodige kinderziektes, maar de rijen voor de deur werden er niet minder om.

Kijk voor meer info op www.effenaar.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws