Nederland - Duitsland

Partyscene Redactie | 24 januari 2006
headlines

schmerzlaborTodaysArt kreeg de uitnodiging van Club Transmediale om naar Berlijn te komen, na de editie van TodaysArt in september. Speciaal voor de gelegenheid heeft de organisatie dan ook een prestigieus programma samengesteld, dat weliswaar op de lijn zit van het Berlijnse festival, maar dat toch het eigen tintje heeft meegekregen. Van 2 tot 11 februari treden in de Berlijnse club ‘Maria am Ostbahnhof’ een keur aan Europese artiesten op en onder de noemer ‘Being Bold’ draagt Nederland daar dus ook zijn steentje aan bij.

Met ‘Being Bold’ wil TodaysArt teruggaan naar de essentie van creëren, naar rauwe, individualistische muziek en kunst, die varieert van techno, minimal en noise tot fotografie, korte films en cartoons. Expressieve kunstvormen eigenlijk. Vanuit Nederland reizen Like A Tim, die met zijn eclectische en brutale elektronica teruggrijpt op de jaren tachtig en daar zijn eigen acid-disco uit destileert, Schmerzlabor aka Guy Tavares, als labelbaas van het Haagse electrolabel Bunker en lid van Unit Moebius brengt hij een concert in een compleet donkere ruimte, Antistrot, een collectief van visuele kunstenaars, die een lawine aan beelden over je uitstorten, en Dick Verdult/Deick el Demansiado, die zijn Latijns-Amerikaanse klanken komt brengen, naar Berlijn.

The Generator, de organisator van TodaysArt, richt zich niet alleen op Berlijn, maar komt ook in Nederland met een maandelijkse clubavond. Die gaat in maart van start in het Paard van Troje. Van 22 tot en met 24 september vindt de tweede editie van het TodaysArt festival plaats, in de binnenstad van Den Haag.

Kijk voor meer info en de volledige line-up van Club Transmediale op www.todaysart.nl of op www.clubtransmediale.de.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws