VOLTT in op 18 februari in de Paradiso

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voltt staat erom bekend veel internationaal muzikaal vernieuwend talent naar Nederland te halen in combinatie met reguliere gast DJs. Ricardo Villalobos is bijvoorbeeld zon reguliere gast en is de afgelopen 4 jaar te gast geweest op de inmiddels beruchte februari edities. Ook is er dus ruimte voor nieuw talent, zo hebben op eerdere edities namen als Luciano, Marc Houle, Steve Bug, Heartthrob, Wighnomy Brothers, Troy Pierce en Magda de flyer gesierd en hun naam binnen Nederland gevestigd.

Ook voor deze editie heeft Voltt weer vers talent uit alle delen van de wereld bij elkaar gezocht om zo een uitdagend muzikaal programma samen te stellen. Zo staan er ditmaal artiesten uit Detroit, Michican, Zurich, Santiago en bijna vanzelfsprekend;Berlijn. Al deze artiesten zijn opgevallen met goede releases en kwaliteits shows en zullen live dan ook vlammen op het podium.

Zo hebben we naast Ricardo Villalobos de uit Chili afkomstige Dandy Jack. Dandy Jack en Villalobos kennen elkaar al jaren en hebben samen onder de naam Ric-Y-Martin een aantal legendarische releases gehad op het befaamde label Perlon. De interactie met elkaar in de grote zaal van Paradiso zal dan ook voor een waardig feestje zorgen. Helemaal ervoor gaan en alle remmen los!

In de bovenzaal zullen nieuwe acts centraal staan. Hier staan een aantal (voor Nederland) veelbelovende acts die in het platencircuit hoge ogen gegooid hebben met hun releases en live shows. Zo hebben Galoppierende Zuversicht van het label Bruchstuecke. Dit uit Zurich afkomstige label is al jaren een rots in de branding vanuit de meer elektronische techno en Styro 2000 & Bang Goes aka Galoppierende Zuversicht zijn de hofleveranciers van het label. Zo heeft het duo met hun fantastische live show al menig elektronisch festival aangedaan als Mutek en Sonar. Verwacht een vet live optreden met veel live oude drummachines, samplers en stoffige synthesizers en vooral ruige beats.

Daarnaast zal Jon Gaiser zijn Europese live debuut maken. Jon Gaiser is een van de getipte coming helden van 2006. Zijn veel gewaardeerde releases op labels als Blazaebla en Resopal bewijzen dat en hij is onlangs ook nog getekend door het M-nus label van Richie Hawtin. Zijn uiterst dansbare live show bevat veel subtiele breaks en stoere beats en stilstaan is geen optie hierbij.

De begeleidende dj in de bovenzaal zal de uit Detroit/St. Louis afkomstige Butane zijn. Zijn label Alphahouse heeft met artiesten als Troy Pierce, Heartthrob en Someone Else en natuurlijk Butane zelf al een indrukwekkende staat van dienst op gebouwd. Een goede smaak voor muziek dus en dat zal je ook zeker terug horen in zijn DJ set. Strakke beats en ready to party!

De basement zal het terrein zijn van Cultwash. Onder leiding van San Proper en Kostas Hom zullen art, muziek en entertainment samen vloeien. Zo zullen er verscheidene acts de revue passeren en zal er live-painting op muziek zijn. Benieuwd? Zak dan af voor de Cult Wash in de basement.

Met deze combinatie van grote sterren, obscure acts, entertainment en vooral veel gezelligheid zal dit weer een in een rockende Voltt avond worden in de Paradiso!

Kaarten voor deze Voltt avond kosten 20,= inclusief daglidmaatschap in de voorverkoop. Op de avond zelf zullen de deuren van Paradiso al om 22.30 open gaan zodat er voldoende spreiding is om binnen te komen. Meer informatie over de avond is te vinden op www.voltt.com



VOLTT, 18-02 Paradiso.

Room 1:
Live on stage:

Dandy Jack (Perlon, Multicolour, Santiago)

DJ's
Ricardo Villalobos (Playhouse, Perlon, Berlin)
Bart Skils (Static, Traffic, Amsterdam)


Room 2:
Live on stage:

Galoppierende Zuversicht (Bruchstuecke, Zurich)
Jon Gaiser (M-nus, Blazaebla, Michigan)

DJ's
Butane (Alphahouse, Detroit)

Brrrrrr: Cultwash
Mr Kostas Hom & San Proper


Paradiso, Weteringschans 6-8
Open 22.30 till 5.00
Presale at Outland Records, AUB en Ticketservice
Presale 20,= incl dgldmschp. At the door perhaps more.

More info at www.voltt.com www.paradiso.nl www.cocoon.net www.bruchstuecke.com www.alphahousemusic.com
www.blazaebla.com www.bartskils.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws