Abe Duque (Abe Duque Records, Gigilo, USA) in 11 tijdens Smoke!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Carlos Abraham Duque Alcivar is de volledige naam van deze in Ecuador geboren dance-veteraan. Toen Abe twee jaar was verhuisde de familie Duque naar New York en het was daar, gedurende de jaren 80, dat hij in de ban raakte van de electronische muziek. Abe kwam door zijn vader, die een getalenteerd musicus was, op jonge leeftijd in contact met muziek en al snel kocht hij van het geld dat hij had opgespaard zijn eerste synthesizer.

Begin jaren 90 werd de producer onder de producers, toetsenist bij Program2, een New Yorkse supergroep uit de begintijd van de techno. Zij introduceerden Abe met de dance industrie en zo begon het balletje te rollen. In de jaren daarop volgend zette Duque - ookwel bekend als Kirlian, Super Secret Symphony of Facil - meerdere eigen labels op, waaronder TENSION, Rapture Records (samen met John Selway) en Abe Duque Records. Hij werkte samen met namen als Richard Dorfmeister, Jimi Tenor, Blake Baxter en DJ Hell - voor wie hij het laatste album NY Muscle produceerde - en weet als veelzijdige artiest iedere keer zijn grenzen te verleggen. Hij heeft een unieke en verfijnde eigen sound die varieert van Ambient, Techno, Downtempo, House en Latin Electronic Jazz tot alles wat daar tussen zit. Zijn album 'So Underground It Hurts', dat vorig jaar maart uitkwam, brengt genres als Chicago-house, Detroit-techno, acid, electro en hip-hop samen. Duques laatste wapenfeit zal ook niet onopgemerkt blijven: zijn nieuwste mix-cd American Gigolo 2 komt, hoe kan het ook anders, weer uit op Hells Gigolo Records en is een fraaie bevestiging van zijn kwaliteiten als dj en producer.

Dj en mede-organisator van Smoke Bart Scheaffer, vroeger beter bekend als DJ Concubine of Le Funkubine, brengt tegenwoordig zijn geluid ten gehore onder de naam NeonRider. Samen met Lex Breet, ookwel LxPacific, weten zij elke maand tijdens Smoke een sfeer neer te zetten die het best valt te omschrijven als een eclectische avond fun met een mondain-cosmopolitische charme. Genres als punk, pop, rock, electro en minimal passeren de revue.



Smoke Rock the nite! 17 februari
DJs Abe Duque (Abe Duque Records, Gigilo, USA), LxPacific & NeonRider
VJs Jansen 1 S.
Entre 10 euro. 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro.

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws