Orkapot - presented by Rick Angel

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Terugkijkend op de vaak vergeten valei van de hedendaagse dansmuziek. Zo ver terug dat je je verbaast over de soms vooruitstrevende elektronische geluiden uit de 70's. Maar ook proberend om ver over de top van de hedendaagse elektronische muziek te kijken. Waar zijn de muzikanten en DJ's aan de andere kat van de berg mee bezig? Wat benvloedt ze? Wat gebeurt er als ze de platen draaien die ze eigenlijk heel mooi vinden, maar die ze nooit voor het grote publiek durfden te draaien? Eigenlijk zijn Orkapot avonden, avonden waar de artiesten mogen en moeten spelen met de muziek zoals zij dat leuk vinden. Een echt avontuur dus!

De eerste editie van Orkapot liet je de duistere toekomst van TeKno met een harde "K" zien en de tweede editie nam je nog eens mee door de roemruchtige geschiedenis van de Acid-stroming. Aanstaande zaterdag 21 januari is het echter al weer tijd voor de derde editie van Orkapot, gehost door een van de avonturiers van het eerste uur; DJ Rick Angel.

Rick Angel neemt je mee op een avontuur naar die andere kant van de berg, naar een wereld vol techno, electro en minimal. De reis waarop hij je mee neemt begint met DJ Minidell. Minidell (Gijs Brink) is een van de mannen achter Minimal Eindhoven en staat bekend om zijn minimale, stoere en sexy beats welke op een rustig tempo toch continu verrassend door blijven rollen door de vonkende vallei aan het begin van de reis. Hierna neemt DJ Bercoviq het stuur in handen. Met een opzwepende mix van techno en electro neemt DJ Bercoviq (Guido van den Berk) je mee door een landschap van electronische velden en malende technostromen, helemaal tot aan de voet van de berg aan het einde van de Dommelvallei. Hier staat de gastheer te wachten, DJ Rick Angel, bekend van onder meer de Zodiak Commune en zijn TechNoNonsense residency in de Effenaar te Eindhoven. Verzet je niet als hij je mee neemt op de ultieme tocht naar de top waar donder en bliksem heersen, waar zure regen de rotsen teistert. Zijn hypnotische beats stuwen je tegen de berg omhoog. Eenmaal boven aangekomen begint het spannendste deel van de reis, want hier staat de Rotterdamse Bas Mooy klaar voor een razende rit naar beneden. Een rit vol met vlijmscherpe beats en een bassheuvels vol energie, die je voert langs zijn stevige kwaliteits techno-labels als Audio Assault, Arms en Syndikaat Records, waarop hij samen met onder andere Vincent de Wit al menige productie heeft uitgebracht.

Sommige reizigers zullen de verleiding niet kunnen weerstaan om eens uit te stappen op een van de mysterieuze halteplaatsen. De halteplaatsen bieden toegang tot het Chill Caf, waar DJ Lamot (Zodiak Commune) je zal meeslepen in een speurtocht van muziek die niet iedereen waarderen kan maar die toch zeker wel het beluisteren waard is! Weet je de geluiden van Lamot te weerstaan, dan zal DJ_Lab (System Hell) je wel proberen te hypnotiseren met experimenten waar de liefhebber wel oor naar moet hebben! De ritmische ambient, oftewel elektroniks, die Traveller live ten gehore zal brengen, zal je tenslotte helemaal opslokken in deze wereld vol visuals. Dus probeer het avontuur dat op je wacht in de grote zaal weer met frisse moed te hervatten en laat je meenemen op de reis over de top... stribbel vooral niet tegen, dat zou zonde zijn!



TIME-TABLE GROTE ZAAL:
22:00-23:30 Minidell
23:30-01:00 Bercoviq
01:00-02:30 Rick Angel
02:30-04:00 Bas Mooy

TIME-TABLE CHILL CAF:
22:00-23:00 DJ_Lab
23:00-00:00 DJ Lamot
00:00-01:00 Traveller LIVE!
01:00-02:30 DJ_Lab
02:30-04:00 DJ Lamot

LOCATION:
Dynamo , Catharinaplein 21 , Eindhoven

TIME:
22.00-04.00

INFO:
www.ZodiakCommune.com
www.dynamo-eindhoven.nl

TICKETS:
Kaarten kosten 7.50 Euro en zijn verkrijgbaar bij de locatie zelf!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws