DJs Are Alive

Partyscene Redactie | 18 januari 2006
headlines

djsThe Scumfrog is maar een druk baasje, zo liet hij in oktober ook al doorschemeren in een interview met Partyscene. En nu heeft hij er dus een nieuw project, dat er ambitieus uitziet. The Scumfrog was een beetje uitgekeken op dance acts die live optraden. Met de komst van software als Ableton en het gebruik van laptops is er op een podium nog maar bar weinig te zien. Rede te meer voor de dj en producer om zelf maar een groep samen te stellen, om het live aspect nieuw leven in te blazen.

Het nieuwe, vijf koppige collectief van The Scumfrog heet ‘DJs Are Alive’ en het bestaat, naast de dj zelf, uit een aantal zwaargewichten uit de dance. Zangeres Kristine W, onder meer bekend van de hit ‘Feel What You Want’, producer D:Fuse, dj en producer Static Revenger en DJ Skribble maken deel uit van de groep. Jesse is erg enthousiast over het project: “It has been a long time since I’ve been this excited about a musical project. kristine wWith remixing getting less challenging by the day, and underground dance music still losing ground in clubs throughout the US, I was looking for a new challenge and found it with DJs Are Alive.”

De groep is op dit moment hard aan het repeteren. De eerste live shows worden in februari in New York en in maart op de Miami Winter Music Conference gehouden. ‘DJs Are Alive’ speelt mash-up versies van club tracks en eigen werk en om het op het podium visueel dus wat aantrekkelijker te maken gaan ze het podium op met twee complete dj-sets, een drummer, een percussionist, een gitarist, een toetsenist, een saxofonist en natuurlijk Kristine W als zangeres. Er is zelfs al een eerste single, genaamd ‘Gimmie Some Love’.    

Kijk voor meer info op www.djsarealive.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws