Jazzanova in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Jazzanova is een toonaangevend collectief van producers en DJs uit Berlijn, die al jaren van grote betekenis zijn voor de Europese dansmuziek.

Het collectief Jazzanova is sinds midden jaren negentig actief. Het zestal drie DJs en drie producers maakte faam met hun remixen voor talloze dansacts van naam. Onlangs nog verscheen hun tweede remixcollectie, The Remixes 2002-2005. Ook hun eigen producties vielen internationaal op en trokken met hun minutieus geprogrammeerde beats, hoogstaande productie en opvallende gastzangers/zangeressen wereldwijd de aandacht.

Daarnaast is Jazzanova als creatieve kracht achter hun eigen Sonar Kollektiv label van groot belang voor de kwaliteitsdansmuziek uit Europa. Via het label brengen ze het werk van jong talent uit een groot aantal landen onder de aandacht. Zo maakte de talentvolle zanger en pianist Benny Sings uit Amsterdam een album voor het label van Jazzanova, en is Sonar Kollektiv verantwoordelijk voor een van de best ontvangen danstracks van het afgelopen jaar, de single Engoli/Kuma van het duo me. Het Berlijnse collectief is ambassadeur van de goede smaak en omdat ook het oog wat wil, nemen ze tevens hun vaste vormgevers en VJs Jutojo mee. Jazzanova draait van middernacht tot 02.00.


Jazzanova

Teleskope is een nieuwe, maandelijkse avond in 11 (in het voormalige TPG Gebouw) te Amsterdam en staat voor de betere electronische muziek die nog niet is doorgebroken naar het grote publiek. Teleskope, dat gehost wordt door VJ De Beeldfabriek en DJs Edo Salgado en Olaf, debuteerde in oktober 2005 met het Duitse duo me. Teleskope biedt middels optredens en gast DJs een platform voor de vernieuwers van nu en de talenten van morgen.

11 is het afgelopen jaar uitgegroeid tot d hot spot van clubbend Amsterdam. De stijlvolle inrichting met 12 videoschermen in restaurant en clubzaal, het schitterende uitzicht over de hele stad, een state-of-the-art soundsystem, plus een gedurfde en avontuurlijke programmering hebben 11 populair gemaakt bij creatief Amsterdam.

DJBroadcast is een dagelijks ververste website over dansmuziek en
clubcultuur. Daarnaast verschijnt DJBroadcast elke twee maanden in
gedrukte vorm, als tijdschrift van 64 paginas dat in een oplage van
35.000 exemplaren gratis verkrijgbaar is bij zon 500 verdeelpunten over heel Nederland, waaronder alle vinylspeciaalzaken en alle vestigingen van de Free Record Shop winkelketen.

Datum: zaterdag 21 januari
Locatie: 11, Amsterdam
Tijd: 22.00-04.00
DJBroadcast en Teleskope presenteren Jazzanova
Celebrating the release of The Remixes 2002-2005
DJs: Jazzanova (Sonar Kollektiv, Berlin), Edo Salgado en Olaf(Teleskope)
Entre: 10
11_ben_je_zelf-pashouders 8
Voorverkoop vanaf 9 januari bij Concerto, Utrechtsestraat Amsterdam.

www.djbroadcast.nl
www.ilove11.nl
www.sonarkollektiv.com
www.jazzanova.net

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws