Freshtechno presents Global Connection

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 20 Januari zal er met 105 decibel weer geknald worden tijdens deze spetterende internationale editie. Freshtechno heeft ondertussen niet stil gezeten en heeft top feesten gehad in Seoul (Zuid-Korea)een aantal Outdoor festivals in Italie en in Malta. En nu weer in Nederland,dankzij een samenwerkingsverband met Kingdom Venue kan Freshtechno een super feest neerzetten voor een betaalbare prijs.

Je kan tijdens Freshtechno Global Connection genieten van 3 area 's vol kwaliteit muziek er is voor ieder Techno lover wat wils van minimal tot echte Techno. Global connection de naam zegt het al,een line-up met de beste Internationale Techno dj's uit Portugal,Italie,Zwitserland ,Servia Montenegro , Kroatie en niet te vergeten talent van eigen bodem.

De hoofdact van de avond is The Advent (Cisco Ferreira) deze geweldige Techno meester zal deze avond een knallende live set neerzetten.The advent hoeft bijna geen uitleg deze Techno pioneer produceert en treed live op sinds 1988 en heeft in het begin gewerkt met Derrick May,Luke slater en vele andere meesters.Dat hij van de oude stempel is wil nog niet zeggen dat hij het rustiger aan doet hij verzorgd nog elk weekend live en dj's optreden door heel de wereld in de beste clubs vol enthousiasme.Met pas nog een heel nieuw album genaamd T.r.i.n.i.t.y op het welbekende label Tresor.Op dit album(onderzijn eigen naam)laat Cisco
nog maar weer eens zien waar hij voor staat "Advent Techno"met een subtiele combinatie van House,Electro en Techno.

De Zwitser Deetron oftewel Sam Geiser is pas 25 jaar. Door zijn werk heeft hij al behoorlijk wat van de wereld gezien. Hij begon met wat deejaying in verschillende clubs in Zwitserland maar het echte werk kwam toen hij resident werd in de bekende Club Rohstofflager in
Zurich. Later experimenteerde hij met een sampler en om zijn interesse in elektronische geluiden voort te zetten, bouwde hij zijn eigen studio.In 2000 kwam zijn succesvolle LP "Alien Entertainment" uit. Deze plaat werd opgepikt door Jay Denham, Claude Young, Jeff Mills and Laurent Garnier. Hiermee kreeg hij veel aandacht van de pers en publiek.
Daarna ging het snel, hij reisde de wereld over, van Spanje naar Australi en van Singapore naar Polen! Deze Deetron heeft wereldwijd een behoorlijke naamsbekendheid op zijn 25e.

Naast Deetron zal ook Napels trots optreden namelijk Davide Squillace deze Italiaan geboren in Siena(1977) is begonnen met deejayen in 1999 na een aantal releases op Primate, Audio en Contrast heeft hij zijn eigen Label Sketch op gezet waarvan nu ook een sub label op de markt
is, Mini sketch wat staat voor pure minimal en Acid House.Verwacht een afwisselnde set met meester mix werk.

Jeff-X ook bekend van de Elektrik buddiez(Jeff-X en Dexon) en eigenaar samen met Dexon van het label Molecule recordings en de platenwinkel aan de rozengracht InDeep'n'dance, deze heren zullen dit maal apart van elkaar optreden deze heren staan voor melodieuze techno ten top.Verwacht een groovy set van beide.

Veder zullen in Area 2 optreden de immer populaire Wouter de Moor back2back met Phonopunk die bij iedere Techno freak natuurlijk bekend is. De live act in deze area wordt verzorgd door Blender.

Area 3 is Womans area hier zullen de talent volle Minimal dames van Nederland : Daphne Darretta en Lil'D (Quazar) een 6 uur durende b2b set neerzetten.Verwacht hier kwaliteits Minimal , Detroit Techno en andere freaky sounds.

Dus een avond vol verschillende stijlen Techno een lust voor elke Techno freak.Vrijdag 20 januari 2006
23.00 - 5.00 uur
Kingdom Venue, Jan van Galenstraat 6, Amsterdam

12 Euro presale TICKETBOX (ex fee)
18 Euro A.D.D.

Line-up:

Area 01

THE ADVENT [Nature One. Dance Valley. Time Warp. Portugal]
DEETRON [KozzMozz. I Love Techno. Mayday. Switzerland]
DAVIDE SQUILLACE [Awakenings. Nature One. Pro-Jekt. Italy]
Jeff-X [Mind:Form. FGC. Serbia & Montenegro]

Area 02
Wouter de Moor [Mainstage. Rockit. NL]
Phonopunk [Diesel U-music. FFWD. NL]
Dexon [Mind:form. Technoscope. Serbia & Montenegro]
Blender [TWSTD. Croatia]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws