robique tijdens Smoke

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Al op tien-jarige leeftijd begon de Duitser Carsten Meyer aka robique met het nadoen van Beatles- en discohits. Het was tijdens zijn opleiding in de jazz en klassieke piano dat hij interesse begon te tonen in alle soorten muziek die funk en soul in zich hadden, dus besloot hij na zijn studie bij diverse Ska, Acid Jazz en Indie bands ervaring op te doen. Kort daarna begon hij zelf opgenomen tracks te maken maar niemand die de mod-gestijlde jongeling een kans wilde geven, totdat zijn album Discodebut uit kwam, waarop hij liet horen dat covers niet altijd cheesy maar ook lekker dansbaar kunnen zijn. Na de release van zijn tweede album Zuhaus in 1998 werd hij door de Duitse HipHop formatie Fischmob, ookwel de Duitse Beasty Boys genoemd, gevraagd met hen te toeren en plotseling werd robique een ster in de Duitse dance-scne.

Tijdens deze tour ontstond er een soort muzikale magie met fischmob-leden DJ Koze en Cosmic DJ, met wie hij later de band International Pony zou vormen. Tegen de tijd dat Die Groen Franzosen, zijn derde release, uitkwam stond robique geboekt in bijna elke belangrijke club in Duitsland. Dankzij zijn residency bij een club in Dsseldorf kwam hij in contact met het label Acid Jazz en zo begon ook het balletje buiten Duitsland te rollen. Met zijn aparte mix van disco, house, lounge, soul en kitsch-pop trekt hij de aandacht, maar ook met zijn Las Vegas-achtige optredens vermaakt hij menig publiek.


robique ...

Sandrien is deze editie ook te gast en is n helft van het uitbundige en altijd enthousiaste dj-duo Mal Borrowed&Frei Bauwerker. Haar optredens op Awakenings Festival, Amsterdam Dance Event, Rockit Open Air en 5 Days Off waren een succes. Ook haar laatste optreden in 11 tijdens Pixel, met partner-in-crime Carlos Valdes was een regelrechte hit.

Met gast djs als Freeform Five, M.A.N.D.Y., Fetisch, Tomboy en Joakim presenteert SMOKE een rauwe now-sound, gemaakt van electro, underground disco, Chicago acid en punkfunk. Daaromheen projecteert VJ Jansen 1 S erg kleurrijke maar minimalistische beelden die op de twaalf schermen van 11 goed tot hun recht komen.

Vrijdag_16 december
Smoke Rock the Nite!
Live robique (International Pony)
DJs NeonRider, Lx Pacific
VJ Jansen 1 S | Entre 10 | 11_ben_jezelf pashouders 8

11_restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99
www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws