2005 zeer succesvol jaar Tivoli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Bijna 250.000 mensen bezochten Tivoli Oudegracht of Tivoli de Helling. Hiermee is Tivoli de derde club van Nederland, na Paradiso en de Melkweg in Amsterdam. Met 199.000 bezoekers voor Tivoli Oudegracht zijn er nooit eerder meer mensen in het monumentale pand geweest, dat is een stijging van 20 %.

In 2004 was Tivoli Poppodium van het Jaar en in juni 2005 ontving Tivoli de prijs voor de beste marketingcampagne van het clubcircuit. Dit is een jaarlijkse prijs van de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.Artistieke hoogtepunten van het jaar waren de optredens van Spinvis, Gabriel Rios, Nu Heroes Festival, Josh Wink, Tribute aan Herman van Veen en het openingsconcert van Estampie in de Domkerk tijdens het underground festival Summer Darkness. In de jaarlijkse publiekspoll voor het beste concert in Tivoli belandde dEUS op de eerste plaats, Beth Hart en The Killers volgden. Racoon eindigde op de vierde plek. Voor degenen die zich zelf willen overtuigen van Racoons kwaliteiten: op 2 maart aanstaande spelen zij in Muziekcentrum Vredenburg.

2006 begint voor Tivoli veelbelovend met aangekondigde optredens van The Magic Numbers, Bloodhound Gang, Editors, Big Star, Vitalic, Calexico en Danko Jones.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws