PS interview: Gregor Salto

Partyscene Redactie | 29 december 2005
headlines

Gregor SaltoTekst: Frank Böhm

PS: Omschrijf jezelf in 5 woorden

Positief, serieus, veeleisend, sociaal, eigenwijs.

PS: Je hebt een erg drukke zomer gehad en stond op bijna elk festival wat Nederland rijk is. Hoe vond je t om ineens zoveel geboekt te worden?

Geweldig natuurlijk! Als je al zo lang full time bezig bent en je werk wordt ineens gewaardeerd dan geeft dat een goed gevoel.

PS: Wat waren je hoogtepunten van de zomer? En van 2005?

Deze zomer heb ik ontzettend veel leuke momenten beleefd. Er waren zo veel leuke feestjes buiten: Sneakerz, Batbeats, Latin Village, Bloomingdale. Het was erg druk, soms wat te veel. Op een gegeven moment kwam ik terug uit Formentera, vliegtuig gepakt op Ibiza. Toen bleef ik steken in Barcelona door een vertraging. De volgende ochtend vroeg naar huis, haast niet geslapen en op weg naar Texel de ochtend daarna om 6 uur weer naar Schiphol op weg naar Bulgarije. Overstap in Wenen en daar miste ik toen m’n vlucht omdat ik in slaap was gevallen haha. Als ik terugkijk was de zomer hectisch maar geweldig!Mijn hoogtepunt van 2005 was in januari een maand reizen door Brazilië met een oude schoolvriend. Wat een land!

PS: Als je een feest mocht geven met ongelimiteerd budget qua line-up/locatie, hoe zou dit eruit gaan zien?

Michael Jackson en Prince spelen hun hits van de 70s en 80s live met de oude muzikanten ergens op een Zuid Amerikaans eiland. Maximaal 1000 man publiek. Opbrengst voor de scholen daar. Regelen jullie het?

PS: We gaan ons best doen! Wat vind je van de huidige partyscene in Nederland?

Aan leuke feestjes geen gebrek, wel vind ik dat tegenwoordig de soul soms ver te zoeken is. Ik bedoel, er was een tijd dat house weer even bijna disco leek te worden. Nu kan je haast geen plaat zonder een climax meer opzetten of de zaal kakt in. Maar afgezien daarvan heerst er op de meeste feestjes waar ik draai altijd een erg relaxte sfeer en dat is cool.

PS: Hoe denk je dat de scene zich gaat ontwikkelen in 2006? Qua parties en populaire sound?

Ik heb t gevoel dat urban en house steeds een stukje dichter bij elkaar komen, het een hoeft het ander niet meer uit te sluiten. Tevens denk ik ook dat de sound weer iets zal verharden, dat zie je nu al met al de electro-house platen die elke week in grote getale uitkomen. En ik hoop dat de mix van verschillende stijlen (latin-house-electro-urban-dancehall-breakbeat-jazz-world etc etc.) zich verder zal ontwikkelen.

PS: Hoe gaat het met je label G-Rex? Veel producties uitgebracht dit jaar?

G-Rex loopt goed! Sinds een paar maanden heb ik een assistent die me ontzettend goed helpt. Voor 2006 staan weer wat leuke plaatjes gepland, je hoort ze vanzelf wel haha.

PS: Werk je nog veel samen met Dr Kucho?

Uiteraard. Hoewel we het nu allebei redelijk druk hebben blijven we samenwerken. Rond de lente zal onze nieuwe track uitkomen.

PS: Tenslotte: Wat zijn je plannen voor 2006?

Gelukkig en goed leven en hard werken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws