Glen’s Gamereview

Partyscene Redactie | 8 december 2005
headlines

needNeed For Speed: Most Wanted
Soort spel: racing
Platform: Platform: PS2, PC, Xbox, PSP, GBA, GameCube, DS
Na het solide, maar weinig vernieuwende Underground 2 is Need For Speed helemaal back on track met Most Wanted! Dit keer moet je uit de handen van de politie zien te blijven en daarvoor staat er een hele berg auto’s ter beschikking. Er kan ook in deze editie getweakt worden aan de auto’s, maar niet zo uitgebreid als in de Underground edities. Doel van het spel is ook niet het winnen van races en respect, maar er voor zorgen dat je zo hoog mogelijk op de Black list komt van de politie. Dit doe je  door zo onverantwoord mogelijk te rijden. Most Wanted biedt vele uren raceplezier en is een absolute must voor alle fans Eindoordeel: 8

gunGun
Soort spel: third person shooter
Platform: PS2, PC, Xbox, GameCube
Eindelijk is er een coole westerngame! Gun, gemaakt door Neversoft, is een ware verademing voor de liefhebbers van cowboys en quickdraws. De game ademt dan ook een echte Clint Eastwood sfeer uit; super. De missies in storymode zijn bijzonder gevarieerd. Zo ga je beren te lijf, wordt er volop paard gereden en vinden er shootouts plaats op echte raderboten. Het ijzersterke verhaal zit ook vol met echte western-elementen zoals wraak en veel bruut geweld. En geweld is toch echt waar het om draait in dit genre en dat is in Gun voldoende aanwezig. De (vuur)gevechten zijn snel, uitdagend en spannend. Wel jammer dat deze game aan de korte kant is.
Eindoordeel: 8-

capcomCapcom Classics Collection
Soort spel: arcade collection
Platform: PS2, Xbox, PSP
Capcom showt je hier een knap staaltje arcadegame geschiedenis via de Classics Collection. Retrogamers opgelet, deze collectie bevat 22 legendarische games. Zo staat de koning van alle beat-m-ups Final Fight er op. Maar ook Street Fighter II, Street Fighter II Championship Edition en Street Fighter II Hyper worden vertegenwoordigd. En wat dacht je van classics als Forgotten Worlds, de Ghosts ‘n Goblins Trilogie, Gun.Smoke en Bionic Commando? De omzetting naar de moderne consoleplatforms is zonder meer geslaagd te noemen. We kunnen dan ook niet anders dan deze game aan te raden aan de liefhebbers van gamenostalgie.
Eindoordeel: 8

battleStar Wars: Battlefront II
Soort spel: space shooter
Platform: PS2, PC, Xbox, GameCube
Battlefront werd vorig jaar prima ontvang, reden te meer voor Lucas Arts om met deel twee op de proppen te komen. Battlefront II is een echte science fiction traktatie geworden. We kunnen wederom deelnemen aan de meest beroemde gevechten uit de Star Wars historie. De single player mode is sterk verbeterd. Er wordt bijvoorbeeld veel meer gebruik gemaakt van doelgerichte missies. Is dit doel bereikt, dan ga je automatisch naar de volgende missie. Dit zorgt voor een eindeloze stroom intergalactische actie. Naast een singleplayer mode, kun je jezelf ook online uitleven. Battlefront II is één van de sterkste Star Wars games aller tijden!
Eindoordeel: 8,5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws