Abrupt einde Static

Partyscene Redactie | 29 november 2005
headlines

Michael Mayer zette zaterdag op Static in 11 een weergaloze set neer, Bart Skils deed dat nog eens dunnetjes over en Motio & E-Contact deden als laatste act een live show. Die hebben hun optreden alleen niet af kunnen maken, want tien minuten voor het einde maakte een stroomstoring een abrupt einde aan de uitverkochte dansavond. post csEr waren toen nog zo’n 650 feestende mensen op de 11e verdieping van het Post CS gebouw aanwezig.

In een van de schakelkamers in de kelder van het gebouw was kortsluiting ontstaan, waardoor de stroom in het hele pand uitviel. Dat was het begin van een chaotisch einde. Het personeel van 11 ontruimde de zaal. Liften werkten niet meer, dus veel bezoekers moesten via de trappen naar beneden. Daar werkte de noodverlichting nauwelijks, waardoor er bijna niets te zien was. Het duurde daarom ook extra lang voordat de bezoekers in het donker hun jassen terug kregen. Maar niet iedereen kon naar beneden komen. Omdat er geen brandgevaar was, besloten de directie van 11 en de brandweer om de laatste bezoekers op de 11e verdieping te houden, totdat de ergste rijen bij de garderobe opgelost waren. Ze kregen water uitgedeeld en werden op de hoogte gebracht van de situatie. Rond 05.00 uur was het weer rustig bij de garderobe en mochten groepen van 15 bezoekers, steeds drie minuten na elkaar, naar beneden. Iedereen verliet uiteindelijk veilig het pand.

Oorzaak van de kortsluiting bleek een lekkage in een van de hoofdschakelkamers te zijn, die vermoedelijk ontstaan is bij heiwerkzaamheden die naast het pand gedaan werden en natuurlijk ook de zware regenval. Om 11.30 uur was er weer stroom. 11 heeft wel een klacht ingediend bij de eigenaar van het gebouw, wegens het ontbreken van voldoende noodverlichting, waardoor de ontruiming bemoeilijkt werd. De gelegenheid is geschrokken van het gebeuren, betreurt het vroegtijdige einde van Static en biedt haar bezoekers excuses aan voor het ongemak.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws