Advanced van Marcel Woods thema van Trance Energy

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Dat betekent dat n van de beste DJs van Nederland n het beste trance-evenement elkaar gevonden hebben. Het betekent k dat Advanced de opmars doorzet - inmiddels is de plaat opgedoken in vrijwel elke platenkoffer van alle grote DJs.

Het muzikale huwelijk tussen Trance Energy en Marcel Woods komt niet uit de lucht vallen. Woods is al een paar jaar bezig met een opmars naar alle grote evenementen. Hij draaide onder meer op Sensation Black, Mayday, Innercity en DefQon1. Ook schitterde hij op Dance Valley 2005. Voor Dance Valley stelde hij ook nog eens het compilatiealbum samen, en was hij ook verantwoordelijk voor de mix.

Trance Energy is het grootste en belangrijkste trance-evenement van Europa en vindt plaats op 11 februari 2006 in Utrecht. Het is een steevast uitverkochte party voor tenminste 30.000 tranceliefhebbers uit de hele wereld. Dat Advanced is uitgekozen tot anthem (themanummer) geldt dan ook als een grote eer.

De snelle opmars van Marcel Woods is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Hij is pas een jaar of vier echt serieus bezig met produceren. Dat zijn populariteit zo snel stijgt, heeft alles te maken met de uitzonderlijke energierijke stijl die hij zich heel snel eigen heeft gemaakt. Het is pure techtrance met een heel eigen tintje en een onfeilbaar gevoel voor techniek.

Daarbij is Marcel Woods een uitermate getalenteerd producer - zijn producties worden inmiddels wereldwijd verkocht, van Japan tot en met Rusland. Het internet heeft daarbij altijd een grote rol gespeeld: sets zijn vaak integraal via het world wide web te beluisteren.


Marcel Woods...

Het verhaal van het Trance Energy anthem Advanced is illustratief voor de honger naar nieuwe producties van Marcel Woods. Advanced verscheen officieel pas een kleine drie weken geleden, na een maandenlange wereldwijde promotie waarbij de plaat support kreeg van vrijwel elke grote internationale DJ zoals bijv. Marco V, Paul van Dyk, Tiesto, Judge Jules en Eddie Halliwell.

Binnen no-time behaalde Advanced de hoogste positie in de twee belangrijkste Nederlandse dancecharts en is de opmars in de buitenlandse Dance charts inmiddels ook begonnen.

De vinyl-release van Advanced is zojuist verschenen, begin januari volgt de compact disc. Tegen die tijd verschijnt er ook een remix vinyl inclusief een versie van producersduo Filterheadz, plus een nieuwe remix van Marcel Woods zelf.

As if in a dream... All of my most sensitive areas where inflamed. I began to float, up and away from my body. Everything around me, became suddenly unreal....
(Advanced)

De tekst van Advanced zegt eigenlijk exact wat muziek van Marcel Woods met je kan doen. Met een knipoog naar vroege elektronische muziek, een uplifting eigentijdse sound en een tune z gripping dat Advanced op Trance Energy exact zal doen waarvoor het is gemaakt: het veroorzaken van een bomvolle dansvloer met 25.000 uitzinnige danceliefhebbers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws