Viva la Salsa

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Salsa is erg in opkomst, dit komt vooral door de sterke Spaanse en Latin invloeden in de muziek, en de opzwepende dans technieken die je avond tot een hete gewaar wording maken. Om dit spektakel en sfeer zo goed mogelijk neer te zetten is er voor deze avonden dan ook alles aan gedaan om het beste van het beste uit de kast te halen. Zo worden er iedere maand de bekendste DJs en Dance acts uit de hele wereld naar Amsterdam gevlogen om hun opzwepende muziek en danspasjes ten tonele te brengen.

Zo is er voor 10 December de meervoudig salsa award winnende DJ Henry Knowles uit Amerika geboekt. Henry Knowles heeft al op meerdere congressen grote prijzen en awards in de wacht gesleept, en word momenteel bestempeld als de Nr. 1 Salsa/Latin DJ in de wereld. Deze artiest heeft dan ook een druk schema en is de komende maanden in Polen, Duitsland, Japan en zuid Amerika te bewonderen, naast zijn al drukke schema in Noord-Amerika zelf. Ondanks zijn drukke schema wist hij op 10 December nog een gaatje vrij te houden voor de 2de Viva la Salsa, waarmee Henry Knowles dan eindelijk weer een keer in Nederland te bewonderen is.



Zoals gezegd, 10 December is de 2de editie, eerst komt 12 November nog. Hoe gaan deze avonden er uit zien? In ieder geval veel show en spektakel. De avond begint om 22:00, en duurt tot 4:00. Om 24:00 zullen in 30 minuten tijd 3 dans groepen en 1 dans koppel hun beste show weggeven. Zij zullen op de dansvloer hun dansact opvoeren, en dit zal vocaal bijgestaan worden door niemand minder dan Jennifer Benavicez. Voor 12 November is er dan ook het beste uit Nederland en Itali gehaald om geweldige shows en spektakel neer te zetten. Zo komt uit Itali het koppel Tony Lara & Claudia Loiacono. In Itali hebben zij hun eigen dans school, en zijn in heel europa bekend om hun mooie Latin stijl danstechnieken. Om dit koppel te versterken zijn de beste 3 groepen uit Nederland voor deze avond bij mekaar gebracht, te weten: Salsa Dance Squad, Matanza en Salsation Europe. Deze 3 groepen zullen ieder hun beste/nieuwste act neer zetten.

Echter om de avond muzikaal te vertegenwoordigen is er weinig moeite en kosten bespaart om het beste van stal te halen. Zo zal 1 van Amsterdams bekendste Salsa heros aantreden, DJ Mauri. Bekend van de Salsa Lounge feesten in Hotel Arena, en verschillende Latin nights in Panama en P60 zal hij ook op deze avond zijn skills en sounds ten gehore brengen.

Om de avond wat afwisseling en inhoud te geven aan een uniek concept, zijn er uit het buitenland 2 grote DJs gehaald voor deze avond. Zo komt uit Itali DJ Tony, of te wel, Tony Lara. Tony Lara is bekend om zijn geweldige romantische touch, aangevuld met Cubaanse en oud klassieke salsa. Om de echte Cubaanse Salsa kleur te geven, komt speciaal uit Cuba de held Javier. Deze man is de laatste tijd veel te zien in Engeland, en heeft onlangs ook, net als Tony Lara, op het afgelopen engelse congres een geweldige salsa avond muzikaal ingevuld.

Naast de al geweldige show en muziek, zal er veel aan gedaan worden om de bezoeker zich echt op zijn gemakt te laten voelen, zoals het ook bij een Salsa/Latin avond hoort.
De kaartjes kosten in de voorverkoop slechts 14,-(excl. Fee) en zijn via www.in2beats.nl te bestellen, of check de site voor de overige voorverkoop adressen. Aan de deur kosten de kaarten 17,-.

Wil je deze avond mee maken? We adviseren je wel enigszins gepast in Salsa/Latin style te komen qua kleding.

Zoals het hoort, zeggen wijViva la Salsa!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws