Ga Retro met twee Amsterdamse helden

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Retro staat voor vintage house music. Zonder nou nadrukkelijk te stellen dat het vroeger allemaal beter was. Dat is niet zo maar vroeger was er qua house wel veel moois. Toen was house nog house, er was er nog geen hokjesgeest en was er nog true party spirit. Retro heeft zich tot doel gesteld het verleden opnieuw te laten zien maar dan wel op een manier die past in deze jachtige hectische tijd. Ongecompliceerd vermaak staat dan ook voorop in misschien wel de beste club van Amsterdam, Panama.

De 1e editie vindt zondag 13 november plaats. Om de eerste keer meteen goed neer te zetten zijn er twee fantastische deejays uitgenodigd, namelijk Dimitri en Eric de Man. Dimitri wordt algemeen beschouwd als de Nederlandse housedeejay in de jaren negentig. Zijn naam werd een begrip in de internationale dance community. Zijn typische melodieuze mix van house en techno stond (en staat!) garant voor een geweldige sound. Zijn naam werd definitief gevestigd door zijn legendarische donderdagavonden in de Roxy te Amsterdam, Hightechsoulmovement. Onlangs zijn zijn beste producties samen met een andere Amsterdamse legend Eric Nouhan gebundeld via een eigen album wat uit is gekomen via Loveland Recordings.



Eric de Man maakte in de jaren negentig furore als resident deejay van Club Risk. Via Risk stond hij met wereldberoemde deejays als Derrick May, Westbam, Kevin Saunderson, Jack de Marseille, Sneak, teveel om eigenlijk op te noemen. Hij ontwikkelde mede daardoor een geheel eigen sound die hij zelf nu omschrijft als elektrominimaltechnohouse. Ook maakt hij nu furore met zijn punkband Handel en heeft hij elke donderdagavond een radioprogramma met als titel Planet Rock samen met collega deejay jefferson bij 3fm. Beide deejays zijn anno 2005 nog steeds aan de top en zijn vastbesloten daar nog wel even te blijven.

Retro is meer dan alleen vintage music. Wat meer exact betekent laten wij nog even aan jullie verbeelding over. Future vintage is wat ons betreft in ieder geval waar het om draait bij Retro!

RETRO
ZONDAG 13 NOVEMBER
VAN 22.00 03.00
VINTAGE HOUSE MUSIC MET DIMITRI EN ERIC DE MAN
PANAMA, AMSTERDAM
Entree: 5,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws