Gratis muziek loaden?

Partyscene Redactie | 2 november 2005
headlines

mp3 player

Ben je bang voor virussen op je computer via downloadprogramma’s als Kazaa of Emule of heb je weer eens geen geld om cd’s te kopen? Dan kan je binnenkort toch van muziek genieten thuis. Word lid van de bieb!

Nederlandse bibliotheken gaan namelijk vanaf komende vrijdag 4 november hun leden de mogelijkheid bieden om muziek digitaal te lenen. De Centrale Discotheek Rotterdam stelt hiertoe ruim 40.000 nummers beschikbaar. Dus binnenkort hoef je niet alleen meer lid te worden van de bieb om een boek te lezen. Naast cd’s en dvd’s kan je dus vanaf eind van de week ook mp3’s lenen.

Via de website van de Centrale Discotheek kunnen leden van de Nederlandse bibliotheken een jaar lang als proef gratis hun favoriete nummers straks tijdelijk downloaden. Na een week zullen de muziekbestanden door Windows Media Audio ontoegankelijk worden gemaakt en in de tussentijd zal het volgens de bibliotheken niet mogelijk zijn om de bestanden te kopiëren. Computerdeskundigen van de Rotterdamse bieb hebben tevergeefs geprobeerd de beveiliging te doorbreken. Toch wordt op de verschillende fora verwacht dat whizzkids het systeem snel zullen kraken. Auteursrechtenorganisatie Buma Stemra ondersteunt trouwens het initiatief, waar al veel platenmaatschappijen interesse voor hebben getoond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws