Succesvol ADE

Partyscene Redactie | 1 november 2005
headlines

daveclarkeHet Amsterdam Dance Event 2005 was een waar succes te noemen. Met 1450 deelnemers, een groei van 10% ten opzichte van vorig jaar, en uitverkochte clubs kon dat bij deze tiende editie ook haast niet anders. De organisatie slaagde erin om 400 dj’s in 30 clubs te laten draaien en zowel het publiek, ruim 45.000 dance liefhebbers, als soms de deelnemers, want ja, vol is vol was het credo van de clubs, stonden vaak in lange rijen voor de deuren.

Natuurlijk is het ondoenlijk om overal bij te zijn. Op donderdagavond gaf Dave Clarke in ieder geval een uiterst gedenkwaardige show in 11 en mixte talloze stijlen snel en vakkundig door elkaar. Hij werd die avond vergezeld door Joost van Bellen, Joris Voorn, Fixmer & McCarthy en Anthony Rother. Die laatste was vlak na zijn optreden ook in de Sugar Factory te vinden, om een kijkje te nemen bij zijn maatje Billy Nasty. Die mocht daar de avond afsluiten, maar werd nog wel voorafgegaan door fantastische optredens van DK7 en Solvent en een uitstekende dj-set van Jori Hulkkonen. Even daarvoor had Soulwax Paradiso al op z’n kop gekregen met hun zwaar dansbare Nite Versions. Ook Kevin Saunderson, Kraak & Smaak, Roisin Murphy en Paul van Dyk gaven fijne optredens. Ook het Wilhelmina Pakhuis was twee dagen lang totaal uitverkocht. Daar werd huis gehouden door de belangrijkste techno- en electrolabels van ons land, met optredens van Legowelt, Rude 66, Dexter en Vince Watson. adeZaterdag was het ook druk in Studio 80, waar Alloy Mental (de groep van dj en producer Phil Kieran), The Glimmers en Touché acte de presence gaven. Ook Dave Clarke werd hier tussen het publiek gespot.  

Overdag was er ook genoeg te doen. ID&T-baas Duncan Stutterheim gaf donderdag zijn Keynote Speech, waarin hij vertelde hoe zijn bedrijf marktleider werd in het organiseren van dance events, maar ook vertelde dat de industrie meer risico’s moet durven nemen. Ook de kersverse nummer 1 dj van de wereld, Paul van Dyk, vertelde over inspiratie en de relevantie en vooruitgang in de muziek. Er werd gepraat, genetwerkt en muizek uitgewisseld. Genoeg te doen dus, vier dagen lang op het Amsterdam Dance Event.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws