Hoge ticketkosten

Partyscene Redactie | 26 oktober 2005
headlines

ticketJe kent het wel. Met een groep van 5 vrienden wil je naar een feest komend weekend. Je gaat naar de VVV, het Postkantoor of de dichtstbijzijnde sigarenboer. Voor een kaartje van 20 euro blijk je dan wel 3.25 administratie of handelingskosten te moeten betalen. En niet voor 5 kaarten, nee per kaartje! Ongekend veel, vindt ook de Tweede Kamer nu.

Tweede-Kamerlid Arda Gerkens van de Socialistische Partij wil een onderzoek naar de verkoop van tickets voor parties en andere evenementen. De politica heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken gevraagd hiervoor kartelwaakhond NMa in te schakelen. Door reserveringskosten in rekening te brengen zouden de ticketverkopers hun monopoliepositie misbruiken en grote winsten maken.

"Feit is dat een aantal grote ticketbedrijven de markt hebben onderverdeeld. Hierdoor zijn monopolies ontstaan op de tussenhandel in kaartjes voor concerten en evenementen. Hierdoor kunnen ze gewoon 20 euro 'administratiekosten' vragen voor 5 concertkaartjes", stelt Gerkens. Ze vermoedt dat de bedrijven grote winstmarges overhouden aan de 'reserveringskosten'. Tevens pleit ze ervoor dat de kaartverkopers de extra kosten terugbetalen als een concert wordt afgelast. Een goede zaak voor de wekelijkse partybezoeker als dit snel zou worden aangepakt!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws