PS Interview: Adult.

Partyscene Redactie | 25 oktober 2005
headlines

Met het nummer ‘Hand To Phone’ gaf Adult. de aanzet tot een nieuwe generatie electro producers. Het nummer belandde op talloze compilaties en de kille electro-trash van de groep werd overal warm verwelkomd. adSpil van Adult., steevast geschreven met een punt achter de naam, was tot nu toe het echtpaar Adam Lee Miller en Nicola Kuperus, als zangeres, maar onlangs is het duo uitgebreid naar een trio. De geluid werd rauwer. Nu is er het nieuwe album ‘Gimmie Trouble’.  

Tekst: Jesse Voorn

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Waarom een derde persoon erbij?

Adam: “Dat gebeurde eigenlijk gewoon. Voor een cover moest ik gitaar gaan spelen, wat ik helemaal niet kan eigenlijk en op onze vorige ep D.U.M.E. was ook al wat gitaar te horen, gewoon voor de lol. We wisten niet hoe we dat live moesten gaan spelen en hebben toen onze vriend Sam gevraagd. We zijn gaan repeteren en ineens was er het nieuwe album. We hebben hem toen maar gevraagd of hij permanent lid wilde worden van de groep en hij zei gelijk ja.”

Zijn er daardoor dingen veranderd binnen Adult.?

Adam: “Niet heel veel. We hebben veel gerepeteerd om elkaar beter te leren kennen en Nicola en ik vinden elkaar al heel erg leuk, haha. Adult. is ook een soort kunstproject, waarbij het doel is om onszelf uit te drukken. Sam had dezelfde achtergrond als wij. adWe kunnen nu wel meer met elkaar delen. In het verleden was het voor Nicola en mij soms moeilijk om nog energie uit elkaar te krijgen en dat is nu weer terug.”

‘Hand To Phone’ heeft de toon gezet voor een nieuwe generatie electro artiesten. Hoe zie jij dat?
Adam: “Ik denk dat er in het jaar 2000, toen we dat nummer uit brachten, zeker iets belangrijks gebeurt is. We hebben er zeker een heleboel credits voor gehad, maar ik denk niet dat wij het alleen waren. Het was wel nieuw in die tijd, maar die credits wilden we eigenlijk niet. Men zag ons als het begin van een nieuwe generatie artiesten die elektronische muziek met vocalen maakten. Ik voel me daar een beetje oncomfortabel bij.”

Waarom?

Adam: “Ik denk omdat ik niet arrogant ben. Ik kom van een normale arbeidersklasse en muziek is voor mij net zo belangrijk als een loodgieter of timmerman.”

Waarom ben je dan muziek gaan maken, met een arbeidersachtergrond?

Adam: “Ik weet het niet. Toen ik vijftien was ben ik gewoon muziek gaan maken en dat heb ik altijd het leukste gevonden. Wil niet zeggen dat het beter is dan iets anders. Ik wil mensen graag inspireren, maar geen eer voor nummers of een nieuwe beweging. adIk meet mijn succes er ook aan hoeveel mensen ik kon inspireren, hoe relatief dat ook is.”

Jullie komen uit Detroit. Die stad staat bekend om zijn soul (Motown) en de techno is er ook begonnen. Hoe is die muzikale traditie van Detroit aanwezig in jullie muziek?

Adam: “Ik denk dat de geest van Detroit zeker in onze muziek zit en ook de originaliteit. Zoals je al zei is techno er begonnen en hebben we Motown en garagerock, allemaal originele dingen en dat hebben we met Adult. ook altijd willen doen. Wij waren een van de eersten die op een nieuwe manier electro met vocalen gingen maken, want dat gebeurde gewoon nog niet. Het was een bewuste keus van ons, want we wilden iets maken dat uniek en bijzonder was. Het probleem daarbij is dat mensen vaak slecht over je praten, omdat je met iets nieuws komt, waar nog niet iedereen de hand op kan leggen.”

En dat gebeurde ook bij jullie?

Adam: “Mensen vroegen ons waar we in hemelsnaam mee bezig waren. En tot op de dag van vandaag haten mensen er ons om, maar dat is te gek, want het geeft aan dat je tenminste wat anders doet. Mensen zijn in ons geïnteresseerd omdat ze geen twee keer hetzelfde krijgen.” 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws