Meubel Stukken presenteert: Rauw Live!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

...waarbij de nadruk op de cross-over tussen dance en bandjes extra onderstreept wordt. Maar liefst 4 bands en 4 dj's zullen deze propvolle avond tot een ultra hippe, heftige, vrolijke en dansbare chaos maken. Bijna alle bandnamen zijn nagenoeg onbekend, maar hebben allen een grote toekomst voor zich, RAUW is een van de weinige club nachten tijdens het ADE die juist nieuwe geluiden laat horen: niet te missen dus!

Het dj duo THE DISCOTWINS bijten het spits af met twee electische sets van alles wat elektronisch rockt en rolt. DJ Sanyi is bekend van zijn Shitfaced avonden in Amsterdam, maar draaide het laatste jaar ook op top locaties in Miami, New York en Berlijn. DJ Everready vergezelde hem in Berlijn, en is vooral de laatste tijd erg bezig met de PunkRockKaraoke, waar iedereen kan meezingen op de grootste klassiekers uit de rock en punk geschiedenis. Door hun gigantische brede muziek kennis en de liefde voor gitaren doen de Twins twee sets.

Nederlandse top dj Eric de Man heeft dit jaar besloten een eigen band te beginnen met Sanne Handel en haar zusje, en dat is gelukt. Verwacht coole vuige beats, brullende basgitaren, zoetgevooisde vocalen en een stage presentatie waar je niet om heen kan: HANDEL is het beste wat we konden bedenken om dit mini festival van 1 nacht te laten beginnen.

De twee mans formatie MEDIENGRUPPE TELEKOMMANDER uit Berlijn stond al eens op Rauw tijdens het Nu Heroes festival in Utrecht en baasden het dak eraf. Verwacht een vrolijke springende uptempo mix van gitaren, vette ritmes, pompende bassen, handen in de lucht, veel Duitse teksten en een super enthousiaste stage presentatie. Mediengruppe Telekommander is een van de beste dingen die we het afgelopen jaar gezien hebben en worden exclusief ingevlogen.

Uit New York is een levende legende ingevlogen: dj SAMMY JO draait maar liefst twee sets deze nacht. Sammy Jo is vooral bekend van zijn kunst projecten en zijn verbintenis aan de superband THE SCISSOR SISTERS. Hij is de vaste tour dj, die hen overal vergezeld met zijn ultieme vrolijke en chaotische mix van pop, rock en hysterisch vrolijke disco. Sammy Jo is een graag geziene gast in de coolste clubs van Londen en New York en voor het eerst in Nederland.

Ze stonden al eens op RAUW en zorgden daar voor een sensatie: CANTANKEROUS is gemeen, hard, rauw en wild. In Rotterdam lukte het ze om de gehele dansvloer binnen 5 minuten leeg te krijgen, dat was nog nooit vertoond! Cantankerous is een bizarre gemaskerde 4 mans formatie die het extreme niet schuwt: van speedmetal, raggamuffin en dancehall naar de vieste electro met de ruigste teksten. Hun single FleshRoast is een sensatie en handelt over perversie van racisme en de KuKluxKlan in het bijzonder. De opnamen van de videoclip zullen hit&run gedaan worden bij echte Klan meetings in het zuiden van de USA, als dat maar goed gaat! Komt ze zien voor ze brandend aan een kruis hangen!


Cantankerous...

De laatste band is eigenlijk geen band maar een 1 mans formatie, edoch, hij maakt lawaai voor een elektronisch drie dubbel symfonie orkest op tilt! GEIGERCOUNTING is Maurits de Lange, een muziek freak uit Utrecht, een mad professor en super getalenteerd. Hij maakt electro met invloeden van Fat Boy Slim en de Chemical Brothers, zwaar gelardeerd met een goede portie break beat. Het bijzondere van hem is dat hij alles extreem simpel in elkaar zet, alles komt uit een Korg Electribe sampler/drumcomputer, niet groter dan een stevig boek. Dat er zo veel zo goede herrie uit 1 artiest en zijn apparaatje kan komen... ongelofelijk goed.

Om deze ultieme chaos van geluiden en talenten toch nog tot een goed einde te brengen zal gastheer en inmiddels wereldberucht resident dj JOOST VAN BELLEN de boel kort en klein afsluiten. NIET TE MISSEN!

En de deurprijs? Die valt gigantisch mee: 12.50!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws