Mark Doyle

Partyscene Redactie | 13 oktober 2005
headlines

mark doyleZaterdag 28 oktober lanceert Tokyo Project hun nieuwe compilatie cd in de Amsterdamse Cineac. We stelden de initiator van dit nieuwe muziek concept en voormalig Hed Kandi frontman Mark Doyle wat vragen over dit initiatief.

Text: Frank Böhm

PS: Wie is Mark Doyle?

Mark Doyle is iemand die beter zou moeten weten! Ik ben 35 jaar jong, houd nog steeds ongelooflijk veel van dance en zou me nooit kunnen voorstellen om niet meer werkzaam te zijn in deze fantastische branche. Zes jaar geleden heb ik Hed Kandi verzonnen, een geweldige product opgezet met een groep zeer leuke mensen en zo de kans gekregen om de dingen te doen waar ik altijd al van gedroomd heb.


PS: Wat is kort gezegd het verhaal geweest achter Hed Kandi?


Hed Kandi draaide om het presenteren van de beste muziek aan de mensen die het zouden waarderen. In het begin bestond het slechts uit een of twee cd’s met de muziek waar ik van hield, in combinatie met het karakteristieke en zeer herkenbare design van Jason Brooks. Het algemene idee was om de mooiste cd hoezen te ontwerpen met tekeningen van de coolste illustrator en hopelijk de beste muziek samen te vatten op twee schijven. Ik had echter geen idee dat het zo groot zou worden… Ben erg blij dat Hed Kandi zo populair is geworden maar het verbaast me nog steeds dat zo’n simpel en kleinschalig idee tot zulke proporties zou uitgroeien!

PS: Waarom ben je nu een nieuw label gestart en heb je jouw kindje Hed Kandi verlaten?


Dat heb ik besloten omdat het na zes jaar tijd was geworden om iets nieuws te starten. Alhoewel ik zeer dankbaar ben voor alles wat Hed Kandi me gegeven heeft was het technisch gezien eigenlijk nooit mijn eigen bedrijf. Toen ik met het idee begon werkte ik voor een radio station, Jazz Fm. Zij ondersteunden het hele concept en zonder hen zou Hed Kandi nooit zijn geworden wat het nu is. Terwijl het concept alsmaar groter en groter werd moest ik gaan bepalen of ik voor iemand anders wilde blijven werken of dat het tijd was geworden om mijn ervaring te gaan gebruiken voor een eigen bedrijf.

PS: Maar is Tokyo Project hetzelfde als Hed Kandi met slechts een andere naam?

Zeer zeker niet! Hed Kandi zal blijven bestaan en nieuwe cd’s uitbrengen, evenementen organiseren en nog veel meer. De bedoeling met Tokyo Project is dat het langzaamaan groeit en zich op een rustig tempo ontwikkelt. We willen de beste compilatie cd’s en platen uitbrengen, draaien op de leukste evenementen en proberen om nieuwe projecten op te zetten in o.a. de mode industrie. Het team van Tokyo Project en Jason Brooks hebben dus allemaal bij Hed Kandi gewerkt maar wilden iets nieuws en meer persoonlijks gaan creëren.


PS: Wat kunnen we verwachten van jullie avond in Cinceac tijdens het Amsterdam Dance Event op zaterdag 28 oktober?

Vooral veel fun!! Daar komt het eigenlijk op neer. Mensen die plezier hebben in wat ze doen en ervoor zorgen dat de rest van de aanwezigen zich ook vermaken. De muziek en de sfeer staan centraal, het gevoel dat je krijgt als iedereen om je heen zichtbaar geniet. Ik klink nu wel een beetje als een erg gladde verkoper haha! Maar we presenteren die avond onze nieuwe compilatie cd, we delen een artist sampler uit, je kan genieten van live muziek en misschien kan je me zelfs nog zien draaien! Na zes jaar Hed Kandi ben ik eindelijk weer terug op de plek waar ik ooit begon, dus alles eigenlijk is mogelijk deze avond… Wil je hierbij zijn? Ga naar de 'winnen'sectie en win gastenlijstplekken!

www.tokyoproject.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws