Electronic Beats Festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Eerder werden al live optredens bevestigd van The Prodigy, Audio Bullys en Stereo MCs. De line up is nu compleet met de bevestiging van de vierde live act Northern Lite. De kaartverkoop voor het electronic beats Festival start aanstaande woensdag om 10.00 uur.

electronic beats van T-Mobile is een vernieuwend concept dat zich richt op de link tussen entertainment, technologie en communicatie. Sinds het ontstaan in Duitsland in 2001 is electronic beats tot een platform geworden voor alle elektronische muziek en alles wat met deze stroming te maken heeft. Nieuw dit jaar is het electronic beats Magazine, het DVD magazine Slices en de website. Het electronic beats Festival vond dit jaar voor het eerst ook in de rest van Europa plaats, naast Nederland onder meer in Groot-Brittanni en Oostenrijk.

Na de eerdere bekendmaking van de live optredens door The Prodigy, Audio Bullys en Stereo MCs, presenteert het electronic beats Festival de vierde en laatste live act waarmee de line up voor de eeste editie compleet is:

Northern Lite hysterische fans in Tokio, volle clubs in Rio de Janeiro, Londen, Barcelona en Berlijn: Northern Lite timmert duidelijk aan de weg. Met invloeden uit de techno, Independent Rock en electro ontwikkelt Northern Lite een geheel eigen genre. De band won niet voor niets de Award voor Best Indie/Electro Artist bij de Dance Music Awards dit jaar. Maar ook live weet Northern Lite zwaar te imponeren. Het tweede album Temper werd mei dit jaar uitgebracht.

The Prodigy Het Lowlands-optreden van The Prodigy onder leiding van frontman Keith Flint was opnieuw memorabel, zoals alle live shows van de Britse ravers. Met het album The Fat of the Land brak The Prodigy in 1997 wereldwijd door. De plaat kwam in 22 landen op de eerste plaats in de albumlijst terecht, en bracht de megahits Firestarter en Smack My Bitch Up voort. Hun laatste album Always Outnumbered, Never Outgunned kwam vorig jaar uit.



Audio Bullys Met hun mix van house, hiphop en garage weet het duo Tom Dinsdale en Simon Franks een geheel eigen sound neer te zetten. Sinds hun debuutalbum Ego War uit 2003 zijn Dinsdale en Franks de hele wereld over getoerd. Afgelopen zomer verscheen nog de hitsingle Shot You Down met Nancy Sinatra. De opvolger van Ego War, Generation komt eind oktober uit, de nieuwe single Im In Love wordt verwacht op 28 oktober aanstaande.

Stereo MCs - De Stereo MCs ontstonden eind tachtiger jaren, om uit te groeien tot een van de meest succesvolle Britse hiphopact ooit. Vooral het album Connected met gelijknamige hitsingle uit 1992 bracht de Stereo MCs wereldwijde bekendheid. Na negen rustige jaren verscheen in 2001 het langverwachte vierde album Deep Down & Dirty waarmee de Stereo MCs weer helemaal terug zijn van weggeweest. Hun vijfde album Paradise ligt binnenkort in de winkels.

Naast de 4 live acts zijn er tijdens Electronic Beats DJ sets van onder meer Benny Rodrigues te horen. Benny Rodrigues is met zijn funky techhouse bijna niet weg te denken van de Nederlandse dance festivals. De Rotterdammer met Portugees bloed weet als geen ander de dansvloer in beweging te krijgen.

MTV presents ELECTRONIC BEATS
The Prodigy, Audio Bullys, Stereo MCs, Northern Lite and more
Vrijdag 4 november 2005
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: 33 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur, einde 07.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande woensdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws