Telegraph Label Night - 14 Oktober 2005

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na de indrukwekkende Perlon editie van de Phonocult label night gaat het Paard van Troje dit keer als podium dienen voor de heren van het Franse label Telegraph Records. Alexx, die tien jaar geleden het Telegraph label heeft opgestart neemt Bruno Pronsato mee, die met zijn indrukwekkende live-act het Paard van Troje op zijn grondvesten zal laten trillen.

Het Telegraph circus heeft onder leiding van Cabanne en Alexx een prachtige serie van meer dan twintig releases voortgebracht met onder andere Ben Neville, Fym en Andy Vaz als vaste artiesten op het label die het Telegraph gevoel overbrengen op de avontuurlijke luisteraar.

De Telegraph delegatie wordt deze Phonocult editie ondersteund door de Voltt voorman Bart Skils en de residents van Phonocult, Branz & Sander Baan.

Minimal will move youBruno Pronsato
Steven Ford heeft in zijn leven nooit muzikale experimenten geschuwd en heeft na jarenlang als drummer in een speed rock band te hebben gespeeld zijn carriere een verrassende wending gegeven.Door zijn nieuwe fascinatie voor electronische muziek heeft hij in een zeer korte tijd een hoge status bereikt als minimal producer en artiest. Het Silver cities album, de verschillende releases, en zijn optreden op het Mutek festival heeft zijn carriere als vierkwartsmaat artiest in een kolkende stroomversnelling gebracht en zorgen de vele boekingen en interviews door magazines ervoor dat zijn bekendheid in de minimal scene op deze aardbol in een rap tempo stijgt. Deze nieuwe aanwinst van Telegraph heeft vorige maand met the Lime works volume one de eerste uit een serie van vier releases afgeleverd en brengt hiermee de pure, heldere en verrassende sound die volledig past in de Telegraph filosofie. Een zeldzaamheid in Europa en daarom een live-act die tijdens Phonocult zeker niet mag missen!

Alexx
Een oog voor talent en een vooruitziende blik hebben zijn labels Telegraph en Logistic tot ware cult objecten van de minimal scene gebracht. tien jaar lang heeft Alexx met deze labels risico durven nemen en heeft hij paden betreden die nog niet bewandeld waren op het gebied van techno en minimal. Door dit inzicht in de muziek en de scene zijn deze labels van een underground status naar de voorgrond getreden en zijn het een van de meest toonaangevende labels van Frankrijk en Europa van dit moment. Deze muzikale ervaringen, geschiedenis en energie worden op de Phonocult labelnight uitmuntend vertaald een geweldig danvloer avontuur.Bart Skils
Na de zeer geslaagde samenwerking van Phonocult en Mono op het strand van Scheveningen is Bart Skils wederom uitgenodigd om de Telegraph label night de extra glans te geven die het verdiend. Bart heeft in Nederland furore gemaakt met zijn Voltt concept en daarmee vele grootheden heeft geintroduceerd in de Nederlandse minimal en techno scene en wordt daar alom door geroemd. Zijn status als techno en minimal DJ heeft zich vertaald naar vele optredens op de grootste festivals zoals Awakenings, Lowlands, Pinkpop en Dancevalley. Ervaring vertaald zich naar kwaliteit en inzicht en dat zal op de nieuwste editie van Phonocult zeker niet anders uitpakken.Sander Baan
Een van de grondleggers van Phonocult, is vanzelfsprekend ook weer van de partij om het publiek te verwennen met zijn visie op electronische muziek en duiken ook dit keer diep in zijn indrukwekkende collectie om de juiste snaar te raken bij het publiek. Hij zal het eerste uur voor de juiste opbouw zorgen die volledig in lijn zal zijn met het ware Telegraph gevoel..Locatie: Paard van Troje (kleine zaal)
Entree: 10 euro aan de deur, geen voorverkoop (dus kom op tijd!)
Tijden: 23:00 till late


Line up:
Bruno Pronsato (live) (Telegraph - US)
Alexx (Telegraph - FR)
Sander Baan (Phonocult - NL)
Bart Skills (Voltt NL)


Visuals by MadeLET OP!

Bij de Phonocult Label Sessions is geen pre-sale, het is daarom zeer aan te raden om
vroeg aanwezig te zijn vanwege de kleinere capaciteit van de tweede zaal van het Paard van Troje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws