PS Interview: Scumfrog

Partyscene Redactie | 5 oktober 2005
headlines

scum1Onlangs berichtte PS over de avonturen van Jesse Houk aka The Scumfrog in New York. Hij verhuisde vanuit Nederland in 1997 naar de States en draait en produceert sinds ruim tien jaar onder deze aparte DJ naam. The Scumfrog heeft ondermeer David Bowie, Missy Elliot, Britney Spears en onlangs nog het Nederlandse Cocolate Puma aka The Goodmen geremixed. Ook heeft hij met Roger Sanchez reeds een uitgebreide tour gemaakt, en in 2003 zijn eerste Essential Mix aangeleverd bij Pete Tong. Het gaat dus erg goed met de symphatieke Neder-Amerikaan.

Tekst: Frank Böhm

Wat heeft jou doen besluiten om in 1997 ineens naar NY te verhuizen?

Het was niet zozeer ineens. Ik heb altijd dubbele nationaliteit gehad, en wilde al heel lang eens in New York gaan kijken. Het duurde alleen tot m’n 25e voordat ik inderdaad de moed vond om m’n volkoren brood in te wisselen voor hot dog buns.

Je was al half Amerikaans dus?

Yes, mijn vader is Amerikaan.

Hoe ben je in 1997 gestart in NY? Had je al bekenden daar?

Ik had een vriendin in New York en we woonden samen. Ik begon met draaien in kleine downtown lounges voor $100 per avond (en je eigen naalden meenemen!) en maakte muziek die ik bij Nederlandse labels kon onderbrengen zolang de US labels me niet zagen staan. In 2000 kreeg ik m’n eerste deal met een New York’s label, dat van Roger Sanchez. Toen begon het balletje te rollen voor me.

scum2Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vele bronnen, zeker in een stad als New York, maar ik heb besloten dat dit jaar het jaar van de vrouw is.

Het jaar van de vrouw, heb je dit jaar de ware ontmoet dan?

Ik ontmoet drie keer per dag de ware. Ik word er stapel gek van!

Wat heb je afgelopen zomer allemaal gedaan, behalve verliefd worden op de ware?

Veel touren, met als hoogtepunten de Love Parade in Boedapest (ja, echt waar) en het Burning Man festival in de Nevada woestijn. Ik heb ook een week opzij moeten leggen om mijn resterende bruikbare vinyl op CD op te nemen. Hiermee ben ik nu dus ook een van die “100% CD” DJ’s.

Dus we kunnen stellen dat 2005 tot nu toe een goed jaar voor je is geweest?

Errug goed!

Hoe staat de dancescene in NY er tegenwoordig ervoor?

Het is een stuk beter dan een paar jaar geleden, maar er kan nog veel van Europa worden afgekeken.

scum3

Ok. En welke muziek en club(s) is/zijn op dit moment hot in NY?

Hip Hop is nog steeds dominant, alhoewel het langzaam minder populair wordt. Indie Rock, 80s Classics en House komen op een gezamenlijke tweede plaats. B.E.D. is momenteel mijn favoriete plek, waar, volgens mijn informatie, Marcel Pantera en Ted Langebach binnenkort een kijkje komen nemen.

Dat is leuke info! Wat zijn je plannen voor de komende maanden?

Mijn website krijgt een face-lift, en er staan een paar interessante remixen op het programma. Op het moment aan het werk met Missy Elliott’s nieuwe single. Dit is de vierde plaat van haar die ik te remixen krijg, en ik kijk er iedere keer erg naar uit. Ze is zo cool! Daarna hopelijk verder aan m’n eigen nieuwe producties, en in de weekends de wijde wereld in.

En wanneer ben je weer in Nederland te beluisteren?

Geen idee, maar hopelijk snel weer eens.

Meer info op www.thescumfrog.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws