Smoking Barrels in Wijk aan Zee..

Partyscene Redactie | 28 september 2005
headlines

hotzone shop

Zou dit net zo’n klassieker worden als de Domburg Classic? ‘Lock, stock and two smoking barrels’ de derde editie van Hotzone’s Surffrenzy heeft alles in zich om een legendarische surfwedstrijd te worden. Aanstaande zaterdag 1 oktober zullen er zo’n 120 surfers het water ingaan.

Zou het komen door de aantrekkelijke prijzenpot, of is het een gratis jointje bij inschrijving die deelnemers over de streep trekt: de eerste twee edities lokte al heel wat bekende namen uit de Nederlandse surfwereld naar Wijk aan Zee. Belangrijker dan de beloning en het gras is het wedstrijdsysteem wat veel surfers aantrekt. Competitie blijft een belangrijk element maar de prestaties kunnen op een relaxte manier getoond worden. Dit zijn de regels:

-Iedereen surft drie kwartier op een zelf uitgekozen tijdstip

-De beste 3 golven tellen

-Er gaan 10 man tegelijk het water in

-Je mag zoveel golven pakken als je wilt

-Alle surfdisciplines surfen door elkaar heen

-Je punten tellen binnen jouw discipline

Maar ook de Best Wave, Best Trick, Best Wipe-out, Cook of the day worden beloond! De organisatie hierover: “Door niet het gebruikelijke afvalsysteem te hanteren kan iedereen zijn heats surfen zonder stress of lange wachtperiodes in een nat pak. Wat over blijft is een super mellow sfeertje waarin mensen 'niet zeuren maar surfen' en hun maatjes de golf in schreeuwen vanaf de pier.”

Leuk ook is dat tijdens de prijsuitreiking videobeelden met de  hoogtepunten op een groot scherm vertoond worden. Op deze manier kan het publiek de beste trick, rit of wipe-out beoordelen. Ook houdt dit natuurlijk mensen tot op het laatst bij de wedstrijd en op het strand: gezellig! Iedere deelnemer zal een goodybag ontvangen en er worden meer prijzen verloot. De hoofdprijzen bestaan uit checks die ingewisseld kunnen worden voor echte doekoes. Een surfwedstrijd is geen échte surfwedstrijd als het niet met een goed feest eindigt: dj’s en band zorgen voor de afsluiter.

De voorspellingen zijn goed maar mochten de golven onverwacht af laten weten wordt de wedstrijd een week uitgesteld.

Aanmelden voor de wedstrijd en verdere info op www.hotzone.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws