Braun Flatground: de zaterdagbattles

Partyscene Redactie | 26 september 2005
headlines

foto: Bram Verhallen

Afgelopen weekend vond in de Westergasfabriek in Amsterdam een groots flatland evenement plaats. Bijna vijftig professionals van over de hele wereld kwamen hiervoor naar Nederland. Hieronder een verslag van de pro rijders wedstrijden op zaterdag.

Flatland wordt gezien als de moeilijkste vorm van BMX-rijden. Het appeleert aan artistieke expressie, het is een sport én een lifestyle.  Op een vlakke vloer dansen de rijders met hun BMX fietsen op de beat van hip hop muziek. Dit is waarschijnlijk de enige sport in de wereld waarin rijders uit Japan, de VS of Europa evenveel kans hebben de wedstrijd te winnen. Dit maakt flatland BMX tot een wereldwijde sport die jongeren van Tokyo tot LA en van Madrid tot Helsinki verenigt.

Vanuit Japan, de VS, Canada, Chili en meerdere Europese steden waren er dan ook pro rijders aanwezig. Na het openingsfeest op vrijdagavond, waar Pete Philly & Perquisite de sfeer goed neerzette, begonnen zaterdag de kwalificatie wedstrijden Pro en Girl. Ook om het Nederlands kampioenschap werd gestreden. De Nederlands kampioen Bram Verhallen bracht het in de Pro klasse tot de finale. Vedette Viki Gomez ging er echter vandoor met de internationale titel. De jury prees vooral zijn originaliteit. Voor de kenners:  hij voerde onder andere een uitzonderlijke combinatie uit van een half-hicker naar een hitch-hiker, naar een cross-footed half-packer. Jawel. De Spanjaard kwam naar Amsterdam met zijn BMX en gaat naar huis met een gloednieuwe Suzuki Bandit motor voor zijn algemene overwinning in de Braun Cruzer Tour 2005.

De opzet van de finale en de intieme indeling van de zaal zorgden voor de juiste sfeer. Om die sfeer nog te verhogen werd presentator Scott O Brien ingezet. Rappers C-mon & Kypski en Talib Kweli sloten met een groot feest de avond af. Al met al een geweldige belevenis voor toeschouwers en deelnemers.

Breakdance: op zondag draaide het vooral om breakdance, naast het dutch Bboy Championship werd de internationale Bboy 1 on 1 competitie gehouden. Hierover binnenkort meer op Summerscene: deelnemer Roderik Patijn vertelt zíjn verhaal! Houd de headlines in de gaten!!




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws