Big Air

Partyscene Redactie | 25 september 2005
headlines

big air

Een van de meest spectaculaire onderdelen van het snowboarden is een Big Air. Een Big Air met de skyline van Rotterdam onder je moet waanzinnig zijn: Op  zondag 9 oktober wordt dit werkelijkheid. Op de Wilhelminakade wordt een ruim 35 meter hoge en 100 meter lange schans gebouwd met échte sneeuw.

Spectaculaire luchtacties, maar ook meer extreme- en funsport activiteiten zijn er te zien, vinden en doen. Dj’s (Real El Canario, Hitmeister D, en Bootsy Paul) leuken het op en MC van de dag is Jeroen Post. Het gratis toegankelijke event zal om 10:00 uur ’s morgens aanvangen. Bijna de hele top 20 uit het algemeen klassement van de wereldbekercircuit van vorig seizoen, heeft zich aangemeld. Onder deelnemende landen bevinden zich onder andere Finland, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, België en Nederland en naar verwachting zullen zich nog meer riders en landen aanmelden. Uit Nederland zijn er in elk geval vijf riders vertegenwoordigd, waaronder wereldkampioen jeugd Joy Geenen.

Tijdens de big air zal een  een freestyle motorcrossdemonstratie met diverse internationale topmotorcrossers uit Zwitserland en Duitsland verzorgt worden door Red Bull. Er wordt gebruik gemaakt van een 75 meter lange track. De track zal tussen de Maas en de ramp komen te staan waarna de crossers landen in een speciaal aangelegd landingsplatform. De spectaculairste tricks worden gesprongen en wie weet zelfs de méést spectaculaire sprong uit het Freestyle motorcross, de back-flip.

FIS Nokia Worldcup Snowboard Big Air, Wilhelminakade, Rotterdam, zondag 9 oktober. Aanvang: 10.00 uur. Gratis toegankelijk. www.bigairrotterdam.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws