Beachbop ter ziele?

Partyscene Redactie | 23 september 2005
headlines

beachbop

De zomer is op zijn eind, en het is tijd voor een evaluatie. De laatste editie van Beachbop in juli was niet erg geslaagd te noemen. Er was plek voor 22.000 bezoekers, maar er kwamen er slechts 8000 opdagen. Bovendien waren dit niet allemaal betalende gasten. Dit leverde de paviljoenhouders in Bloemendaal een financiële strop op van rond de 25.000 euro.

Het weer zat dan ook niet echt mee. Het regende pijpenstelen en er stond een zeer harde wind. Een andere reden van de lage opkomst kan schuilen in het feit dat er wel vijf keer een festival georganiseerd werd. Feesten zoals Discotheque, Live en het Zomercarnaval waren echter gratis toegankelijk i.p.v de 22.50 aan de deur bij Beachbop. Daardoor wachtten de bezoekers ook eerder het weer af. Daarnaast is er zowiezo een overvolle festivalmarkt in Nederland, met dit jaar nog eens vele nieuwkomers als Solar Weekend, Rockit Open Air en Pleasure Island.

Het festival begon jaren terug als een klein feestje bij Woodstock. Voornamelijk mensen uit Haarlem en omgeving kwamen hier op af. Langzamerhand werd het Bloemendaalse strand echter steeds meer een hotspot voor de grachtengordel van Amsterdam, mede dankzij hippe beachclubs als De Republiek en De Kust. Toen laatstgenoemde op een gegeven moment Tiësto ging boeken was het hek van de dam. Uit het hele land stroomden de bezoekers toe, waardoor er gigantische files ontstonden op de Zeeweg. Het aantal edities werd van zes naar drie teruggebracht. Later eiste de gemeente dat de bezoekersstroom via kaartverkoop gereguleerd zou worden. Hierdoor bleef er nog maar een editie over dit jaar.

De paviljoenhouders gaan volgende week om de tafel zitten om te besluiten of het festival volgend jaar nog doorgaat. We houden je op de hoogte.

www.bloemendaalstrand.info
www.beachbop.info

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws