VillaNuts

Partyscene Redactie | 23 september 2005
headlines

Nutshuis Den Haag

Een knettergoed initiatief in Den Haag, VillaNuts: geen groot gekkenhuis maar een broedplaats van jonge kunstenaars. In het oude Nutsgebouw aan de Riviervismarkt in Den Haag is een plek gecreëerd waar artiesten van allerlei disciplines elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken en ideeën uitwisselen.

Jonge kunstenaars, vers van de diverse academies, conservatoria of filmacademie moeten vaak nog wennen aan het idee dat het keurslijf van de scholing afkan. Waar beter dit te realiseren dan op een plaats waar gelijkgestemden –maar met geheel andere ideeën- bijeen komen.

De initiators hierover in het persbericht: “VillaNuts organiseert een maandelijks terugkerend evenement. Dat kan variëren van een concert, modeshow, expositie, film- en videokunst tot een workshops graffiti of breakdance. Of een combinatie van deze dingen natuurlijk. Via de website kan men een idee lanceren en in een moeite door een aanvraag voor financiele ondersteuning indienen. VillaNuts is dus ook een plek waar jonge kunstenaars hun eerste ervaringen kunnen opdoen met een planning en organisatie van een project. Verwacht in VillaNuts geen exposities van de gevestigde orde, maar avondvullende evenementen, waar het publiek haast terloops kennis kan maken met het werk van de deelnemende kunstenaars.”

Op 29 september om 21:00 uur zal VillaNuts van start gaan met projecten van pas afgestudeerden van de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Meer informatie: www.villanuts.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws