Junkie XL op pop@film

Partyscene Redactie | 22 september 2005
headlines

Zet het geluid bij een film maar eens uit en er is gelijk niets meer aan. Soundtracks zijn van essentieel belang voor films en ook steeds meer dance producers maken muziek voor films. junkiePaul Oakenfold, Steve Lawler, Underworld en het Nederlandse Junkie XL zijn daar goede voorbeelden van. Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL maakte de afgelopen twee jaar veel muziek voor de filmindustrie in Hollywood en maakte ook tracks voor verschillende spellen.

Tom Holkenborg (links) is op woensdag 5 oktober de hoofdgast op pop@film, een discussiemiddag over de relatie tussen film en popmuziek, die voor de derde keer door het Nederlands Pop Instituut en het Nederlands Film Festival wordt georganiseerd. Als Junkie XL maakte Holkenborg muziek voor films als ‘The Yank’, ‘Kingdom Of Heaven’ en ‘Cat Woman’ en specialiseerde hij zich in het maken van muziek voor filmtrailers. Zo is hij te horen in trailers van grote films als ‘Mr and Mrs Smith’, ‘The Aviator’ en ‘Hero’. Holkenborg verhuisde er in de zomer van 2003 voor naar Los Angeles.

jnxVroeger was de relatie tussen film en pop uiterst belabberd, maar de afgelopen twee jaar is er veel verbeterd. Het komt steeds vaker voor dat er een single wordt uitgebracht bij het verschijnen van een nieuwe film en de successen van de producers worden steeds groter. Op pop@film zullen veel discussies plaatsvinden, waarbij Holkenborg een deel van zijn werk zal laten zien en horen en daarbij zal vertellen hoe zijn projecten zowel zakelijk als artistiek tot stand zijn gekomen. jnxAndere sprekers zijn de rockband Racoon, Mark Jansen van de gothic band Epica en Koos van Dijk, de manager van Herman Brood, over de komende speelfilm over de zanger. Pop@film vindt plaats in het festivalpaviljoen op de Neude in Utrecht. Het begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Je moet wel even reserveren en dat kan op willem@npi.nl.

Junkie XL laat het niet bij die middag, want ’s avonds geeft hij een bijzonder concert in Tivoli De Helling in Utrecht, ter gelegenheid van het Nederlands Filmfestival. Op 23 januari verschijnt het nieuwe album van Junkie XL, genaamd ‘Today’ en daarvan zal op 5 oktober een groot deel gespeeld worden.

Junkie XL, 22.30 uur in Tivoli De Helling, Utrecht. Junkie XL wordt bijgestaan door David Gilmour Girls en dj’s Max 404 en Cheesy Sva. De zaal gaat open om 20.30 uur en kaarten kosten 15 euro.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws