Premiere Dance Opera

Partyscene Redactie | 19 september 2005
headlines

berlage

Op donderdag 27 oktober 2005 wordt het tiende Amsterdam Dance Event officieel geopend met de Dance Opera Orfeo. Dit is de eerste grote cross-over ter wereld van klassieke-, opera- en dancemuziek. Hiervoor werkt initiator Laurens van Rooyen samen met de dance-componisten Rank 1 en Geert Huinink, die tevens bekend is als producer en componist van DJ Tiësto. Laurens van Rooyen, die onder andere veel filmmuziek componeerde, liet zich voor zijn versie van Orfeo inspireren door de Griekse mythe maar ook door de sprookjesachtige schoonheid van Venetië. Met zijn vernieuwende en gewaagde keuze voor een verbinding van Opera met dancemuziek legt hij een brug naar de uitgaanswereld van tegenwoordig.

Ook het verhaal is in een hedendaags jasje gestoken. Orfeo, een dance-muzikant, ontmoet zijn Eurydice tijdens het carnaval in Venetië. Als zij onder de voet wordt gelopen en overlijdt, haalt hij haar terug uit de onderwereld met als voornaamste wapen zijn muziek. Van Rooyen geeft het verhaal macabere, absurdistische, spannende en ontroerende momenten maar laat het dit keer wel goed aflopen. Het slot is een bruisend carnavalsfeest waar de wereldse hereniging van Orfeo en Eurydice wordt gevierd. Artiesten van ISH tekenen voor de choreografie en gepaste omlijsting van het geheel. ISH staat voor multidisciplinair theater: acrobatische stunts en dans op inline skates, streetdance, breakdance, videokunst, een live mix van een DJ, martial arts, acrobatiek, rap, beatbox en zelfs bungee jumpen vinden een plek binnen dit gezelschap.

Producent Stichting Imaginary Landscapes zal een deel van de opbrengst van de Opera ter beschikking stellen voor muziekinstrumenten ten behoeve van weeskinderen in voormalige oorlogsgebieden. Check voor meer informatie www.danceopera.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws