Het bos door, de hei op en de stad in: Arnhem

Partyscene Redactie | 12 september 2005
headlines

September en nog steeds lekker weer. Bezoek aan musea kan nog even op zich laten wachten, hoewel: een tentoonstelling in een beeldentuin gevolgd door een fietstochtje door bos en duin en de dag afsluiten in een hippe stad.. Geheel cultureel verantwoord en nog leuk ook, Arnhem is your place to be!

Deze zomer is een groot deel van het Kröller-Möller Museum in Arnhem omgevormd tot Happy Forest. Atelier van Lieshout (een initiatief van kunstenaar Joep van Lieshout) richtte de grote beeldentuin van het beroemde museum in de Arnhemse bossen in tot een ‘blij bos’.

mobile home van LieshoutHappy Forest is gevuld met kunstige mobile homes, installaties van steigermateriaal, nooit vertoonde douchecombinaties en keukenunits, sculpturen en functionele kunstobjecten. Veel van de kunstwerken zijn gemaakt van fel gekleurd polyester, het handelsmerk van AVL. AVL (Atelier van Lieshout) is opgericht door de kunstenaar om te benadrukken dat de verschillende kunstwerken door een team tot stand komen, dus niet alleen door hem. AVL houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van moderne kunst, maar ook design en architectuur. Een ‘multidisciplinair’ kunstbedrijf dus.

Naast de tijdelijke tentoonstelling herbergt de beeldentuin, met 21 hectare één der grootste van Europa, een unieke collectie sculptuur. Kunstwerken vanaf de 19e eeuw tot hedendaagse sculpturen zijn er vertegenwoordigd: Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Claes Oldenburg. Het Kröller Müller Museum en het Nationale Park De Hoge Veluwe, (opgericht door het echtpaar Kröller-Müller), vormen al meer dan zeventig jaar een attractie voor zowel kunst- als natuurliefhebbers.

nachtclub ZincNa een bezoek aan het museum kun je –helemaal gratis ende voor nietsch!- een witte fiets uit de stalling halen en een prachtige fietstocht aanvangen door bos, over heide, langs duinen en weer terug. Gewoon fiets terugstallen en moe maar voldaan naar Arnhem afzakken voor een terrasje, eten, potje shoppen of een avond stappen op de Korenmarkt.

Atelier van Lieshouts Happy Forest, tot en met 2 oktober, Kröller-Möller Museum, Arnhem, dinsdag tot en met zondag tussen 10:00 en 16:30 uur, www.kmm.nl

Uitgaanstips, restaurants en shops Arnhem: www.arnhem.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws