Voidd wint Vinylized

Partyscene Redactie | 6 september 2005
headlines

Vanaf 6 augustus kon het publiek op de site van Vinylized zijn stem uitbrengen op vijf finalisten. Ook een deskundige jury heeft zich over de finalisten gebogen en samen heeft dat geleid tot het kiezen van de winnaar: Voidd. De groep liet Most Typical Punkz, Sense, Spacey E en RV Aggelen achter zich.

Voidd werd beoordeeld op het nummer 'Better Girl'. De jury zei er het volgende over: 'vette track', 'rockt lekker', 'originele insteek', 'ligt goed in het gehoor' en 'radio- en dansvriendelijk'. De prijzenpot is niet mis. Van dit winnende nummer krijgt Voidd vijfhonderd 12" Inches, die worden uitgebracht op het label Middle Of The Road Music. Ook komt er op zaterdag 29 oktober een presentatie en een promotieronde op het Amsterdam Dance Event en is er professionele begeleiding bij de distributie van de plaat. Verder mag Voidd nog eVinylizeden cursus 'producer elektronische muziek' volgen.

Voidd is een band die pop en dance met elkaar vermengt en daarbij gebruik maakt van echte instrumenten. De groep bestaat uit Manoah achter de draaitafels, Simon op drums en zang en Jonathan Poelman op toetsen. Onlangs trok Voidd nog de aandacht van het loungeduo Thievery Corporation, die hen vroegen een van hun tracks te remixen voor het nieuwe album 'Babylon Rewound'.

Vinylized is een competitie opgezet door Stichting GRAP. Talentvolle makers en producers van dance muziek konden tot 1 augustus hun beste tracks insturen.

De jury bestond uit Don Diablo (DJ/Middle of the Road Music), Roy Avni (Electronation, Middle of the Road Music), Olga Zegers (ID&T), Maurice Spijker (Mojo), Sjoerd Wynia (The Good Guyz), Jesse Voorn (DJ/Partyscene), Edwin Diergaarde en Atilla Meijs (3FM Ministry of Beats).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws