Dave Angel op Amsterdam Dance Event

Partyscene Redactie | 7 september 2005
headlines

Dave Angel

Geboren in het Engelse Chelsea, raakte Dave Angel als zoon van een jazz muzikant al vroeg in aanraking met muziek. Hij was dan ook meer in de muziekschool dan de lagere school te vinden. We stelden hem wat vragen.

Nadat acidhouse in The Summer of Love ook in Londen was doorgedrongen kreeg Dave zijn eigen radio programma op Phaze One, een bekende piratenzender in de hoofdstad. Later kreeg hij vooral bekendheid door de, in eerste instantie illegale, remix van de Eurhythmics single Sweet Dreams. De track sloeg in als een bom, en bereikte de 23e plek in de UK National Charts.

Wij stelden de eigenwijze DJ en producer wat vragen.

PS: Hoe zou je Dave Angel omschrijven?
Dave:Als ik mezelf zou moeten beschrijven, dan kom ik op: een muziekfreak, familieman, en bang om te vliegen!!

PS: Wanneer raakte je geïnteresseerd in techno?
Dave: Dat begon toen ik op de radio mijn eigen show kreeg. Ik draaide veel acid, en deze muziekstroom lijkt veel op de hedendaagse techno.

PS: Waar heb je je de laatste tijd mee bezig gehouden?
Dave: Ik ben erg druk in de studio, bezig de laatste hand te leggen aan mijn derde album. Ik ben erg kritisch, verwijder steeds tracks en voeg weer andere toe! Daarnaast werk ik aan nieuwe singles, en draai ik erg veel.

PS: Hoe vond je Dancevalley dit jaar?
Dave: Ik vermaak me altijd opperbest op Dancevalley. Het weer zat niet echt mee, maar dat deed gelukkig niets af aan de sfeer. Het is een festival waar ik altijd graag draai, en ik hoop dat in de toekomst te mogen blijven doen.

PS: Wanneer doe je Nederland weer aan?
Dave: Op 28 october zal ik wederom present zijn.

Op deze vrijdag 28 october zal Dave tijdens het Amsterdam Dance Event draaien in de Marcanti Kingdom. Tijdens deze speciale Tilt avond draaien daarnaast Oliver Ho, Christian Wünsch, James Ruskin en Mark Broom. Als laatste nog een sappige roddel via een betrouwbare bron. De broer van Dave Angel schijnt in de bak te zitten: hij is veroordeeld voor moord. Nog steeds ontkent hij, en er zijn inmiddels grote benefietfeesten georganiseerd in Londen, waar o.a. Carl Cox, Mr C en Luke Slater hun medewerking aan hebben verleend.

Tekst: Frank Böhm

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws