Pimp my Voice

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voortbordurend op deze pimping trends kun je tijdens de Pimp my Voice partys je stem wel heel erg vreemd gaan tunen... Het gaat als volgt; Bij het inademen van een kleine hoeveelheid helium lijkt het of de toonhoogte van de stem verhoogd is. Een basstem veranderd zelfs bijna in het stemmetje van Donald Duck! In de zaal staat een microfoon opgesteld waarbij ook jij deze avond van tijd tot tijd je stem, onder begeleiding kunt laten pimpen. Als je durft en de nodige lach-salvos kunt weerstaan kun je de andere bezoekers zelfs de door jou gepimpte voice laten horen!

De volumeknoppen gaan vanzelfsprekend flink open en de DJs van Scratch'98 (R.O.B., Sandroz en Lunar Superstar) staan ervoor garant dat de vetste house, techno en nog veel meer je om de oren gaat vliegen! De eerste editie vindt tijdens de eerste avond van de vernieuwde kermis plaats op zaterdag 10 September in Bar/Dancing t Kelderke (Gouden Leeuw) te Terheijden, vlakbij Breda. De tweede editie zal op vrijdagavond 16 September plaatsvinden, dit keer helemaal aan de andere kant van Nederland, in de Braskoer op Terschelling-west.

Mocht je je afvragen hoe het 'pimpen' van je stem precies werkt dan is hieronder nog een korte uitleg, advies: niet lezen als je nu dronken bent.. ;-)

De geluidssnelheid in helium gas is meer dan twee keer zo hoog als de geluidsnelheid in lucht. Daardoor zullen, als iemand helium inademt, de resonantie frequenties omhoog gaan volgens deze verhouding. De mechanische resonantie frequenties van de vaste of flexibele delen van de spraakholte worden niet veranderd door het heliumgas, maar het resultaat van de hogere resonantie frequenties van de diverse stemholtes, resulteert erin dat de verschillende componenten in het spraakspectrum op een andere manier worden versterkt dan als er alleen lucht is ingedademd. Dit leidt tot een totaal ander timbre van de stem, en ook tot de verandering in de toonhoogte die je hoort.

Toegang tot deze party is gratis en de minimum leeftijd is 16 jaar. Kijk voor meer informatie op www.scratch98.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws