Ondertussen op Ibiza…

Partyscene Redactie | 29 augustus 2005
headlines

Drugs en Ibiza, dat is voor de meeste partygangers op het eiland als Bacardi en cola: een welkome toevoeging. Maar voor hoelang nog…

Ibiza map

Onlangs nog was er een drugs gerelateerde dode te betreuren op het Spaanse eiland. Ook werden vorige week vier personen gearresteerd die ruim 600 gram aan coke en XTC bij zich hadden. Via twee internet cafe’s en een bar werd de drugs aan de man gebracht. Vlak erna werden twee Italianen en een Brit opgepakt die 6500 pillen en 110 gram coke bij zich hadden. In hun flat in Ibiza stad vond de politie nog meer drugs, grote hoeveelheden geld, en spullen om de drugs te wegen en versnijden. De drugs bleek, via Engeland, uit Nederland afkomstig te zijn.

Voor de Guardia Civil is de maat vol. De politie en verschillende clubeigenaren werden bij elkaar gebracht, en er werd een heuse anti drugs campagne opgesteld. Inclusief extra drugshonden op het vliegveld en in de havens. Ook de afters en sluitingstijden zullen aan banden worden gelegd, zodat er geen mogelijk meer is om 24 uur lang door te feesten op het beruchte eiland. Illegale feestjes op het strand en privé-feesten in villa’s zullen ook meer in de gaten worden gehouden, en desnoods gestopt. Zelfs spontane samenscholingen met drank uit de supermarkt zullen ook de kop worden ingedrukt. Is the party over?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws