Dave Clarke in vernieuwde Patronaat

Partyscene Redactie | 29 augustus 2005
headlines

Op vrijdag 9 september opent het Haarlemse poppodium Patronaat haar dance-progamma in twee volledig nieuwe zalen. Dave Clarke is uitverkoren om deze avond het nieuwe geluidsysteem in de grote zaal te testen. Hij zal een 'alternatieve' set gaan neerzetten.

Dave Clarke in Patronaat

Het poppodium is in 1984 in een oude gymzaal begonnen met 70 activiteiten per jaar en 13.000 bezoekers. Nu is Patronaat een van de 10 grote podia binnen het Nederlandse clubcircuit, waar ook Paradiso, Melkweg en 013 toe behoren. Het opvallende gebouw, ontworpen door architect Paul Diederen, is na twee jaar voltooid en bestaat uit twee zalen, en een restaurant/cafe. In het nieuwe gebouw gaan zo'n 400 evenementen per jaar georganiseerd worden voor circa 100.000 bezoekers.

Dave Clarke zal deze avond tussen 22.00 en 04.00 de bezoekers een een mix van techno, electro, ghetto-tek, hiphop en zelfs 80s wave voorschotelen. Zijn eerste buitenlandse DJ gig was trouwens in 1988, in de toenmalige club Richters in Amsterdam. In de tweede zaal zullen de beste opkomende Haarlemse techno-talenten van zich laten horen. DJ's Error, Michael von L., Steve Mulder en Greg Martini zullen bewijzen dat zij de sterren van de toekomst zijn.

Morgenavond 30 augustus wordt er in het Amsterdamse Ketelhuis de Lola da Musica documentaire vertoond waarin Dave gevolgd wordt tijdens zijn sets in Parijs en Londen. En elke tiende bezoeker zal een vrijkaartje voor zijn optreden in het Patronaat ontvangen! Ook hier op partyscene worden er 5x2 gastenlijstplekken verloot. Voor meer info zie www.patronaat.nl en www.ketelhuis.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws