Kevin Saunderson op het TodaysArt festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Kevin Saunderson staat bekend als een van de grootste pioniers op het gebied van elektronische muziek en heeft in zijn 20-jarige bestaan als muzikant vele hits op zijn naam staan. Zijn wereldtour, welke de naam Fuse-In presents Kevin Saunderson Elevator World Tour zal dragen, bestaat uit een unieke 4 uur durende mix van een live optreden en DJ show waarbij onder andere de originele versies van zijn bekende nummers voorbij zullen komen, zoals Big Fun en Good Life. De kick-off van deze wereldtour maakt onderdeel uit van de programmering van TodaysArt; International Festival for Art, Music & Technology en zal plaatsvinden in het Paard van Troje te Den Haag.

Samen met zijn tijdgenoten van Belleville Highschool Detroit, Derrick May en Juan Atkins, is Kevin Saunderson de grootste pionier op het gebied van electronische muziek uit Detroit. Hij heeft onder vele aliassen zoals The Reese Project, Tronikhouse, Reese, Essaray, E-Dancer, Reese + Santonio, Keynotes, K S Experience en in groepen als Intercity en Kreem geproduceerd en heeft onder de naam Inner City, een samenwerking met vocaliste Paris Grey, de meeste erkenning en succes bereikt.

Saunderson, May en Atkins richtten in 1981 Deep Space Soundworks en later Detroit's Music Institute op, welke al snel de steunpunten voor de ondergrondse clubbeweging van Detroit werden. Saunderson trad in de beginjaren voornamelijk op als DJ, maar richtte in 1986 zijn eigen label KMS-records op en ging zijn eigen muziek produceren. Saundersons grote internationale doorbraak kwam in 1988 met "Big Fun". Het vervolg "Good Life" werd een nog grotere hit en maakte het album Paradise tot het hoogtepunt in de ontwikkeling van het specifieke Detroit geluid. Kevin Sauderson heeft door deze bijdrage aan de muzikale ontwikkeling de bijnaam The Elevator te danken.

Saunderson heeft in de afgelopen 20 jaar talrijke producties neergezet die uiteenlopen van zijn toegankelijke Inner City producties, het soulvolle The Reese Project en echte de Detroit techno onder zijn Tronikhouse, E-Dancer en Kreem aliassen. Naast deze producties is Kevin Saunderson wereldberoemd als DJ. Reden genoeg om dit jubileum te vieren met de Elevator World Tour die na de start in Den Haag een kruistocht over de wereld maakt en steden als Tokyo, Shanghai, Sydney, Dubai, Sa Paulo, Santiago di Chili, en Miami aandoet. De tour zal volgend jaar eindigen op het drie dagen durende elektronische muziek festival in Detroit, Fuse-In, waar Saunderson zelf directeur van is.

Naast het optreden van Kevin Saunderson staat er op deze avond in het Paard van Troje ook een labelnight van het Haagse electrolabel Bunker met onder andere optredens van Legowelt, DJ Overdose, Sendex en Schmerzlabor en een workshop en presentatie van Ableton door Christian Kleine, met het nieuwe Live 5 software programma voor producers, op het programma.

Deze avond en nachtprogrammering maken deel uit van TodaysArt; international festival for Art, Music & Technology. TodaysArt 2005 programmeert op 24 en 24 september een 30tal locaties in de Haagse binnenstad en het GemeenteMuseum met vooruitstrevende videokunst, muziek, industrile technologische installaties, literatuur, kleinkunst, moderne dans en theater. Kijk op www.todaysart.nl voor meer informatie over programma, locaties en voorverkoopadressen.


TodaysArt 2005 in Paard van Troje, Den Haag
Zaerdag 24 september 2005

Kleine Zaal - 21:00 Ableton Live5 demo
Kleine Zaal - 23:30 Bunker Labelnight
Grote Zaal - 23:30 Fuse-In presents Kevin Saunderson Elevator World Tour`

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws