Houseqlassics in de Heineken Music Hall

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De naam spreekt al sinds 1999 iedereen aan die de beginperiode van de Dance een warm hart toedraagt of er mooie herinneringen aan heeft.

Nou is die zogenaamde beginperiode van de dance wel heel erg lang. Is het nou 1990, 1991-1992 (!), of is het daarna of misschien zelfs nog daarvoor. De eerste grote evenementen werden pas rond 1991 en 1992 georganiseerd. Daarvoor was het echt illegaal. Achter het centraal afspreken met een man of 500 en dan ergens naar een loods in de havens of een weiland rijden. Daar waren dan 4 strobos, een argon (kleine groene laser), 10 kasten van het merk Master Blaster of Renkus Heinz, een paar parren en natuurlijk een aantal jonge DJs. Ja echt, The Prophet, Pavo, Dana, Pila en andere bekende namen van nu stonden toen al te draaien. Van dik decor, vette video en led-technologie hadden ze nog helemaal niet gehoord. Dat kwam pas toen er meer concurrentie kwam, want toen moest de een het beter doen dan de ander.

Het was echt een leuke tijd. De sfeer was altijd top, de pillen waren toen nog echt goed en voor minder dan een geeltje was je klaar vwb ticket en drank. Als je nu kijkt naar evenementen anno 2005 dan zijn het echt twee verschillende werelden. De basis is hetzelfde, maar de uitvoering is compleet anders. Alles moet mooier, beter, harder, groter, stoerder, meer, enzovoorts. De standaard van nu is hoger en dat is niet gek in een land waarin zoveel mensen naar feesten toe gaan of zelf feesten willen geven. De dance evenementenbranche van 2005 is goed te vergelijken met de voetbalwereld. Je ziet het op het internet. De een weet veel beter dan de ander wat een goede opstelling of line-up is. Of het geluidsysteem wel goed was, wie er wel en niet goed draaide, of het licht en decor mee- of tegenviel en of het logistiek goed geregeld was. En terecht, want kaartjes kosten ook een pak geld!


Een reis terug in de tijd...

Op 12 november 2005 gaan de dancewereld van 15 jaar geleden en die van nu toch weer samen. Met dit keer nog meer oude DJs en nog meer verschillende stijlen verdeeld over de Blackbox en de Postbank Lounge gaat alweer de dertiende Houseqlassics weer een stukje breder. Lange tijd werd er gevraagd om meer variatie in de musicale invulling van HQL. Het werd een Early Hardcore evenement en er is zoveel meer uit de tijd. Deze keer is het ook meer. Ook Early Hardcore en Oldschool, maar ook meer ruimte voor Mellow, stevige Club Classics en de originele House-sound.

Kaarten voor Houseqlassics zijn vanaf volgende week zaterdag exclusief verkrijgbaar via TicketOnline.nl. Op zaterdag 10 september kun je ook bij een van de 1100 filialen van TicketBox en de Free Record Shop terecht.


FIRM SOUNDS FROM THE PAST BLACKBOX
- Lucien Foort
- Miss Monica
- Franky Jones (Be)
- DJ Stanton
- Lars
- Lady Dana
- Bass D & King Matthew
- Pila vs Weirdo
- DJ Delerium (USA)
Hosted by: Ruffian

HISTORY OF HOUSE POSTBANKLOUNGE
- Dimitri
- Mark van Dale
- DJ Angelo
- Paul Jay
- Robin Jay Dee Albers
- Voodoo Child


Houseqlassics
Zaterdag 12 november, Heineken Music Hall, Amsterdam
21:00 07:00
Tickets: 35,- ex fee VIP: 45,- ex fee

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws