Schatzoeken met de GPS

Partyscene Redactie | 29 augustus 2005
headlines

Geochaching, dat is schatzoeken met een GPS systeem. Het blijkt een populair spel voor jong en oud, fanatici en amateurs. Wat ze gemeen hebben is de drang naar het vinden van de schat..

gps man gelukkig is de apparatuur iets geavanceerder én handzamer tegenwoordig.

Stel, je weet een mooie outdoor plek om een ‘schat’ te verstoppen. Je berekent de coördinaten met je hand- GPS en plaatst die op het internet. De schatkist, daar heb je natuurlijk iets bijzonders in gestopt. Een andere liefhebber, op zoek naar nieuwe verrassingen en handig met zijn GPS, kan op deze manier de schat vinden en er vervolgens zelf een nieuw begerenswaardig item in verbergen. Belangrijkste en verplichte item in de cache is een logboek, om bij te houden, wie, hoeveel en wanneer mensen je voor waren.

schat kaart De schatkaart van Nederland. Verbazingwekkend veel.. (kaart geocaching.nl)

Om het deze avonturiers íets gemakkelijker te maken kunnen zij hun gegevens allemaal op de site www.geocaching.nl verzamelen en verspreiden. Ook op deze site alle informatie over handige cache kisten, goede plekken, voorwerpen en alles wat je altijd al wilde weten over schatzoeken maar nooit durfde te..etc.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws